Στην Αθήνα ο Γάλλος δικηγόρος του Ασάνζ | Εκδήλωση την Παρασκευή 24/1

Δύο εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο φυλακισμένο Αυστραλό δημοσιογράφο Τζούλιαν Ασάνζ / Julian Assange, ιδρυτή των Wikileaks, που καταδιώκεται από τις ΗΠΑ λόγω της αποκάλυψης εγκλημάτων πολέμου αμερικανικών και άλλων κυβερνήσεων, διοργανώνουν στις 23 και 24 Ιανουαρίου στην Αθήνα, η Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα με έδρα το Παρίσι και η εφημερίδα Εποχή.

Για τον λόγο αυτό, προσκαλούν από τη Γαλλία τον Γαλλο- Ισπανό δικηγόρο του Ασάνζ, Δρ Χουάν Μπράνκο / Dr Juan Branco, διδάκτορα νομικών σπουδών, συγγραφέα και μέλος του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, έναν από τους πιο ελπιδοφόρους νέους διανοούμενους που δεν διστάζει να τα βάλει με το κατεστημένο. Ηλικίας 30 μόλις ετών, ο Χουάν Μπράνκο έχει ήδη συγγράψει αρκετά βιβλία, μεταξύ των οποίων ένα λίβελλο κατά του Μακρόν – ‘Crépuscule’- που είναι από τα πρώτα σήμερα σε πωλήσεις. To επόμενο βιβλίο του που εκδίδεται αρχές Φλεβάρη στη Γαλλία, είναι δοκίμιο αφιερωμένο στο Τζούλιαν Ασάνζ και τα Wikileaks.

Ο Δρ Χουάν Μπράνκο θα βρίσκεται :

– Στην ΕΣΗΕΑ, Πέμπτη 23.1.2020 από 12 έως 3μμ
για συνέντευξη τύπου.

– Στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, Παρασκευή 24.1.2020 το απόγευμα, από 5μμ έως 8μμ, για ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με το κοινό. Είσοδος ελεύθερη.

Η ομιλία του Δρ Χουάν Μπράνκο θα επικεντρωθεί στην υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ αλλά θα επεκταθεί και στη σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη Γαλλία, στα κινήματά της και τις προοπτικές τους.

Ο Dr Juan Branco, είναι απόφοιτος της περίφημης Ecole Normale Supérieure de Paris καθώς και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών – Sciences Po.

Μετά από συνεργασία που είχε με τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών, ο Χουάν Μπράνκο εντάχθηκε στη νομική ομάδα του Wikileaks και του Julian Assange, τον οποίο υπερασπίζεται υπό τη διεύθυνση του Ισπανού Baltasar Garzón.

Δικηγόρος εγγεγραμμένος στο δικηγορικό σύλλογο Παρισιού, συγγραφέας πολλών έργων για το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνούς Δικαίου Max Planck, επισκέπτης ερευνητής στα πανεπιστήμια της La Sapienza (Ρώμη) και στη Νομική Σχολή του Yale – ΗΠΑ, διετέλεσε επίσης λέκτορας στο διεθνές δίκαιο στη Σορβόννη. Yπερασπίζεται στα γαλλικά δικαστήρια αφιλοκερδώς μέλη του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων στο οποίο συμμετέχει ενεργά και το οποίο υφίσταται βιαιότατη αστυνομική καταστολή, με νεκρούς και τραυματίες, καθώς και καταχρηστικές δικαστικές διώξεις εδώ και δεκατέσσερις μήνες.

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα απευθύνει η Τάνια Τσανακλίδου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μάκης Μπαλαούρας.

Τον Χουάν Μπράνκο θα παρουσιάσει η Αναστασία Πολίτη.

Θα λάβει χώρα διερμηνεία από τα γαλλικά προς τα ελληνικά και αντίστροφα.

Η εκδήλωση αλληλεγγύης στο Τζούλιαν Ασάνζ την Παρασκευή 24.1 γίνεται χάρη στην ευγενική υποστήριξη του Θεάτρου Τζένη Καρέζη.

ΕΣΗΕΑ. Aκαδημίας 20, Αθήνα

Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα.

Πληροφορίες – Καλλιτεχνική ομάδα Ήριννα
cie.erinna@gmail.com τηλ 6944993105

Πηγή: https://poli-k.net/dyo-ekdiloseis-allileggyis-ston-fylakismeno-aystralo-dimosiografo-tzoylian/

Διαβάστε επίσης

Eπείγουσα διεθνής έκκληση για τη σωτηρία της ζωής και την άμεση απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασσάνζ