Μερικές αιτίες της καταστροφής στη Θεσσαλία

6 Σεπτεμβρίου 2023

Είχα πει ότι θα μιλήσω αύριο . Όμως σήμερα έχω την εικόνα παρόλο που η καταστροφή συνεχίζεται .

Έχουμε και λέμε συνοπτικά γιατί αναλυτικά μίλησα πριν λίγο στο Θεσσαλία τηλεόραση και στις 6 στο attica tv και το βράδυ στις 10 στο κεντρικό δελτίο του kontra .

Μέτωπο Μαγνησίας.

Αστικό κομμάτι. Οι 4 χείμαρροι ( Ξηριάς, κραυσιδωνας, άναυρος και της περιφερειακής) , έχουν κατασκευαστικές αστοχίες που βαρύνουν αποκλειστικά τον Αγοραστό . Η συντηρηση και των 4 , έγινε πλημμελώς με ευθύνη της περιφέρειας . Στο νέο ΕΣΠΑ 2022-2026 είναι εγγεγραμμένα από τον Αγοραστό 9.300.000.ευρω για αντιπλημμυρικά σε όλη τη Θεσσαλία, δηλαδή 500.000 ευρώ το έτος για όλη τη Μαγνησία . Στο ίδιο ΕΣΠΑ έχει εγγράψει 2.9 εκατομμύρια ευρώ για διαφήμιση και προβολή (!). Κρίνετε το εσείς αυτό.

Πήλιο. Τραγικές παραλείψεις στα έργα τα τελευταία 4 χρόνια ( θα μιλήσει αναλυτικά ο κοσμήτορας της γεωπονικής Νίκος δαναλατος).

Κάμπος Φαρσάλων . Δεν μάθαμε τίποτα από τον Ιανό. Ότι έγινε ήταν μπάλωμα και πρόχειρο . Για αυτό και η καταστροφή του Ιανου επαναλήφθηκε .

Παραλία Λάρισας . Το 2018 εντάχθηκε επί υφυπουργιας Κόκκαλη η κατασκευή υδατοταμιευτηρα πριν τον Αγιόκαμπο χωρητικότητας 4.1 εκατομμύρια κυβικά . Το έργο ακόμη δεν έχει εργολάβο. Ήταν να ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2022. Θα είχε αποφευχθεί οριστικά κάθε πλημμύρα εκεί. Το ρέμα πάνω από την γέφυρα Καλατράβα ήταν πλημμελώς συντηρημένο.

Αυτά για τώρα.

Αναλυτικά σε συνέντευξη σε λίγες μέρες όταν μας το επιτρέψει η κατάσταση .

Από ανάρτηση του Δημήτρη Κουρέτα

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.