Απέπεμψαν τον διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά

5 Σεπτεμβρίου 2023

Μετά από πλήθος ερευνών και καταγγελιών για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποφάσισε απόψε να αποπέμψει τον Διοικητή του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά, «Μεταξά», Τουμπεκή Χαράλαμπο.

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε παράλληλα με τη συνέχιση της κατεπείγουσας έρευνας που έχει ξεκινήσει για την αναζήτηση και απόδοση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του Νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το πρωί εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου μιλώντας σε ραδιοσταθμό της Αθήνας δήλωσε πως σήμερα αναβλήθηκαν προγραμματισμένες χημειοθεραπείες γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα φάρμακα. Πρόσθεσε δε πως τα λεφτά στο ταμείο του φαρμακείου του ογκολογικού νοσοκομείου Μεταξά είναι μόλις 5.000 ευρώ ενώ οι μηνιαίες ανάγκες φτάνουν τα 3.500.000 ευρώ τον μήνα.

Στις καταγγελίες των εργαζομένων απάντησε με ανακοίνωσή της η διοίκηση της αρμόδιας 2ης ΥΠΕ, υπογραμμίζοντας πως μόνο μία αναβολή θεραπείας σημειώθηκε για «διαδικαστικούς λόγους».

«Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν κανονικά 80 προγραμματισμένες χημειοθεραπείες. Σημειώθηκε αναβολή μιας θεραπείας για διαδικαστικούς λόγους. Οι θεραπείες συνεχίζονται κανονικά τις επόμενες μέρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η αναβληθείσα θεραπεία στον ασθενή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τις ανεξάρτητες έρευνες και τις σοβαρές καταγγελίες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος είχε αποκαλύψει η ρεπόρτερ της εφημερίδας Έθνος, Δήμητρα Ευθυμιάδου. Σήμερα, λοιπόν, ο διοικητής του νοσοκομείου «Μεταξά» απάντησε με επιστολή του σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφέρεται πως την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού έγιναν απ’ ευθείας αναθέσεις, για την αγορά υλικών αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς εγκρίσεις ενώ σε πολλές διαδικασίες δεν τηρήθηκε ο νόμος. Ο Τουμπέκης επί της ουσίας αρνήθηκε τα πάντα και δεν απάντησε στις αποκαλύψεις.

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

ΕΣΥ: Κύμα φυγής από υγειονομικούς – Το εγκατέλειψαν 5.000 άτομα σε έναν χρόνο