Το «Εμπρός» επέστρεψε στον κόσμο του και απευθύνει κάλεσμα για την υπεράσπισή του

Υπό τον ήχο της μουσικής, γκρεμίστηκαν τα τσιμέντα που σφράγιζαν εδώ και λίγες ημέρες το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και πραγματοποιήθηκε ανακατάληψη του κτηρίου.

23 Μαΐου 2021

Ανακατάληψη του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός, που προ ημερών εκκένωσε και σφράγισε η αστυνομία, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Υπό τον ήχο της μουσικής, πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα έξω από το Θέατρο, έσπασαν τους τσιμεντόλιθους που έκλειναν τις εισόδους και πολλά από τα εκατοντάδες άτομα που βρίσκονταν συγκεντρωμένα έξω από τον χώρο, μπήκαν στο ιστορικό κτίριο.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο πραγματοποίησης δράσης – παρέμβασης κατά της βίαιης εκκένωσης ιστορικού κτιρίου, που επί περισσότερα από δέκα χρόνια λειτουργεί ως Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο χιλιάδες πολίτες, τραγουδώντας και πραγματοποιώντας δράσεις κατά της αυταρχικής εκκένωσης στην οποία προχώρησαν απροειδοποίητα την Τετάρτη (19/5) οι αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά την ανακατάληψη του χώρου, με ανάρτησή στο facebook, το απελευθερωμένο πλέον Εμπρός απηύθυνε κάλεσμα προς «τις φίλες και τους φίλους του να συνεχίσουν την υπεράσπιση του. Την Κυριακή 23/5 από τις 11 το πρωί έως τις 4 η ορχήστρα του Support Art Workers με 150 καλλιτέχνες παίζουν κλασική μουσική στο Εμπρός. Στις 7 το απόγευμα καλούμε όλους και όλες σε ανοιχτή γενική συνέλευση για την αποκατάσταση του κτιρίου και την οργάνωση του προγράμματος».

Πηγή: kosmodromio.gr