Κωμικοτραγικά: ο Πάιατ και σε ρόλο Αρχιεπισκόπου και Αρχηγού ΓΕΕΘΑ!

Τζέφρι Πάιατ: Η Ορθοδοξία διατήρησε τον Ελληνισμό κατά την διάρκεια της Οθωμανικής κατοχής

13/11/19

Διήμερο Διεθνές Συνέδριο για τη Θρησκευτική Διπλωματία διοργνάνωσε το περιοδικό «Foreign Affairs The Hellenic Edition», με θέμα «Η Θρησκεία στον Σύγχρονο Κόσμο: Προκλήσεις και Προοπτικές για τον Διάλογο και την Ειρήνη» στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ). Οι εργασίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκαν την Τρίτη

Στην παρέμβαση του ο Αμερικανός Πρέσβης αναφέρθηκε στις θρησκευτικές ελευθερίες και τον ρόλο που διαδραματίζουν στα Έθνη. Αναφερόμενος στην πατρίδα του σημείωσε πως η θρησκευτική ελευθερία είναι θεμελιώδης αμερικανική αξία.

Όσο αφορά την Ελλάδα, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη σημασία της Ορθοδοξίας για τον Ελληνικό πολιτισμό και τον Ελληνικό λαό. Τόνισε επίσης πως η Ορθοδοξία διατήρησε τον Ελληνισμό μέσω της οθωμανικής κατοχής και υπήρξε το κλειδί για τη συνέχιση της ελληνικής κοινωνίας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Όσο αφορά το Οικουμενικό Πατριαρχείο επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το Φανάρι εκτιμώντας τη σταθερή του δέσμευση για διαθρησκειακό διάλογο και σεβασμό της ισχυρής φωνής του για τη Δύση.