Επίσημη πρώτη για τα σερβικά πυροβόλα στην παρέλαση… Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

1 Οκτωβρίου 2019

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 1η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 59η επέτειο από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας – Επίσημη πρώτη για τα σερβικά πυροβόλα – Η Εθνική Φρουρά θα επιδείξει το νέο της απόκτημα παρουσία του Σέρβου Υπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση μηχανοκινήτων και πεζοπόρων τμημάτων πραγματοποιείται στις 11 π.μ., επί της οδού Ιωσήφ ΧʺΙωσήφ στον Στρόβολο.
Πριν την έναρξη της παρέλασης, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή στο χώρο της παρέλασης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, θα γίνει η επίσημη έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Επίσημη πρώτη για τα NORA Β-52

Παρών στην παρέλαση θα είναι ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας, κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Σέρβος Υπουργός θα είναι παρών για να αποτίσει φόρο τιμής στην Κύπρο αλλά και καθώς η Εθνική Φρουρά θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο της απόκτημα, τα σερβικά πυροβόλα NORA Β-52.

Πρόκειται για το Nora-B52 155 mm σερβικής κατασκευής και προέλευσης, μια μοίρα του οποίου παραλήφθηκε αρχές του προηγούμενου μήνα και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων το επόμενο διάστημα.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, λόγω και των υψηλών προσκεκλημένων, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια από πλευράς Αστυνομίας που έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο, ενώ σε όλες τις σχετικές διευθετήσεις έχει προβεί και η Τροχαία.

Πηγή: https://cyprustimes.com/episimi-proti-gia-ta-servika-pyrovola-stin-parelasi-drakonteia-metra-asfaleias/