Συνάντηση Πατούλη Πάιατ !

17 Ιουλίου 2019

Με τον Αμερικάνο πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ συναντήθηκε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλη την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στο περιθώριο του συνεδρίου του «Economist». Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο πλευρών σε ζητήματα όπως η Πολιτική Προστασία, οι αναπτυξιακές προοπτικές της Αττικής, η προσέλκυση επενδύσεων και η ομαλή ενσωμάτωση των προσφύγων στην Ελληνική κοινωνία. Ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε τη διάθεση να συνεργαστεί στενά με το νέο περιφερειάρχη Αττικής σε επίπεδο τεχνογνωσίας και επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο του Αμερικανού πρέσβη και ότι «είναι σημαντικό να μπορεί να συνεργαστεί η Περιφέρεια Αττικής με τις ΗΠΑ σε θέματα όπως η Πολιτική Προστασία και οι επενδύσεις». Και πρόσθεσε: «Προτεραιότητα μας είναι τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας αλλά και η  ενίσχυση των επενδύσεων καθώς και η αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα μπορούν να επενδυθούν για αναπτυξιακά έργα στην Αττική.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη στην Αττική. Για να το πετύχουμε υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα ενίσχυσης του θεματικού τουρισμού,  όπως είναι ο  ιατρικός τουρισμός. Στόχος μας είναι να γίνει η Αττική τουριστικός προορισμός 12 μήνες το χρόνο».

Αναφερόμενος στην Πολιτική Προστασία, ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η τεχνογνωσία των ΗΠΑ σε τέτοιου είδους θέματα θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.  Στη συνέχεια ενημέρωσε τον Τζ. Πάιατ ότι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουλίου στη Ραφήνα ημερίδα για τους Φυσικούς Κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή. «Θα ήταν χαρά μας αν υπάρχει κάποιος εξειδικευμένος συνεργάτης σας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας να είναι προσκεκλημένος μας», σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Πηγή: https://amarysia.gr/autodioikisi-sp-1990240879