9 Μαΐου 2019: Συνολικό πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων στην Αθήνα

Πλησιάζει ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα για όλους τους συμπατριώτες μας, για τους λαούς της πρώην ΕΣΣΔ, τους απογόνους των νικητών του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (1941-1945), η Ημέρα της Νίκης!

Το Συντονιστικό Συμβούλιο Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα ετοίμασε από κοινού με το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για την 74η επέτειο της Ημέρας της Νίκης κατά του φασισμού, οι οποίες θα λάβουν χώρα στην Αθήνα στις 9 Μαΐου 2019

 

 

 

Την Ημέρα της Νίκης στο κέντρο της Ελληνικής πρωτεύουσας θα πραγματοποιηθεί η Εθνική δράση “Αθάνατο Τάγμα”.

Συγκέντρωση και σχηματισμός του Τάγματος θα γίνει στις 19:00, στο προαύλιο χώρο του Ρωσικού Ναού Αγίας Τριάδος (Φιλελλήνων 21, Σύνταγμα, Αθήνα). Η πορεία του Τάγματος θα ξεκινήσει στις 19:30.

Σας καλούμε να τιμήσετε τη μνήμη των ηρώων, να πάρετε τις φωτογραφίες των συγγενών σας, οι οποίοι πολέμησαν ενάντια στο φασισμό, είτε πρόκειται για τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής, είτε για αυτούς στα μετόπισθεν, είτε για τους κρατούμενους των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Στις γραμμές του “Αθάνατου Τάγματος” μπορεί να σταθεί οποιοσδήποτε (και χωρίς φωτογραφίες), ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία και τις πολιτικές πεποιθήσεις.

Το Τάγμα θα ακολουθήσει την εξής πορεία: λεωφόρος Αμαλίας, Πλ. Συντάγματος, δίπλα στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, όπου στις 19:45 θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, κατά μήκος του Εθνικού Κήπου μέχρι το Ζάππειον Μέγαρον.

Ο σκοπός της δράσης “Αθάνατο Τάγμα” είναι η διατήρηση της μνήμης της γενιάς του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου σε κάθε οικογένεια.

Το Αθάνατο τάγμα ενώνει τους ανθρώπους. Το τάγμα είναι τα εκατομμύρια των νεκρών του πολέμου και οι απόγονοί τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχιστεί η δράση η “Κορδέλα του Αγίου Γεωργίου”.

Μετά την πορεία του Αθάνατου Τάγματος, το οποίο θα καταλήξει στην πλατεία μπροστά από το Ζάππειον Μέγαρον, σας προσκαλούμε όλους σε μια μεγάλη εορταστική συναυλία “Τα Τραγούδια της Νίκης”. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:30.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει: Σοβιετικά πολεμικά τραγούδια και γνωστές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη – αφιερωμένες στο Aντιστασιακό Kίνημα της Ελλάδας και την απελευθέρωση από τα δεσμά της ναζιστικής Κατοχής – σε εκτέλεση της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, ερμηνείες Ρώσων και Ελλήνων σολίστ, μουσικές και χορευτικές συνθέσεις της παιδικής χορωδίας “Χαρούμενες νότες” και του χορευτικού συγκροτήματος “Μπεριοζκα”. Οι παρουσιαστές της συναυλίας θα είναι: ο Αλέξης Κωστάλας και η Ταμίλα Κουλίεβα. Η διάρκεια της συναυλίας – 1 ώρα και 30 λεπτά.

Πριν τη συναυλία, από τις 19:00, σε γιγαντοοθόνες στην πλατεία μπροστά από το Ζάππειον Μέγαρον θα πραγματοποιηθεί η μετάδοση της εορταστικής πρωινής παρέλασης από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Επίσης, πριν τη συναυλία στο κέντρο της πλατείας θα στηθεί στρατιωτική κουζίνα, παροχή του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Ελλάδος. Ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει το παραδοσιακό πιάτο του στρατιώτη – πλιγούρι από μαυροσίταρο με κονσερβοποιημένο.

Με τη λήξη της συναυλίας (περίπου στις 22:15-22:30) – εορταστικά πυροτεχνήματα!