Σάλος με τις κρυφές κάμερες σε διαμερίσματα Airbnb

07/04/2019

Kρυφή κάμερα ανακάλυψε μία οικογένεια στο σπίτι που είχε νοικιάσει στην Ιρλανδία μέσω Airbnb. Και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που παρατηρείται κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung.

Η εταιρεία έχει κανόνες που απαγορεύουν τη μυστική βιντεοσκόπηση, αλλά αντιδρά ελάχιστα, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα. Η οικογένεια του Αντριου Μπάρκερ από τη Νέα Ζηλανδία θέλησε να κάνει διακοπές στο Κορκ της Ιρλανδίας. Μετά από καιρό ο Αντριου που εργάζεται στον τομέα της πληροφορικής είδε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία της οικογένειάς του που δεν την είχαν τραβήξει οι ίδιοι. Είχε χρησιμοποιηθεί μια κρυφή κάμερα που είχε τοποθετηθεί στο διαμέρισμα Airbnb. Ο Μπάρκερ ζήτησε και έγινε έλεγχος από την αστυνομία, η οποία βρήκε μια κάμερα σε λειτουργία ζωντανής ροής. «Ήταν ένα σοκ, ένα τρομερό συναίσθημα», δήλωσε η σύζυγός του, Νέλι, στο CNN.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ιδιοκτήτες Airbnb προσπαθούν να κατασκοπεύσουν τους καλεσμένους τους. Το 2013, ένας Γερμανός τουρίστας στην Καλιφόρνια βρήκε μια φωτογραφική μηχανή στο διαμέρισμα της Airbnb, κρυμμένη σε ένα ντουλάπι. Στις αρχές του 2015, μια ομάδα τουριστών ανακάλυψε τρεις κάμερες στο διαμέρισμά τους στο Μόντρεαλ του Καναδά, συμπεριλαμβανομένης και μιας σε ένα από τα υπνοδωμάτια, σημειώνει ακόμη η Süddeutsche Zeitung, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://politis.com.cy/politis-news/diethni/sz-salos-me-tis-kryfes-kameres-se-diamerismata-airbnb/?utm_source=nl&utm_medium=nl&utm_campaign=nl