Το αποκορύφωμα της λεηλασίας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραχωρούνται σε Ισραήλ και HΠΑ!

Από το ιστολόγιο Iskra.gr

Στην υπηρεσία της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έχει παραχωρηθεί η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής.

Στο πλαίσιο προγράμματος συνεκπαίδευσης με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία,  έντεκα ισραηλινά μαχητικά F-16 προσγειώθηκαν την Κυριακή στη βάση της 110 Πτέρυγας Μάχης, συνοδευόμενα και από ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος, “Gulfstream G550”.

Η συνεκπαίδευση Ελλήνων και Ισραηλινών πιλότων αφορά σε όλη τη χώρα καθώς τα μαχητικά των δύο χωρών θα επιχειρούν σε συνεργασία με όλες τις Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας. Η παρουσία των Ισραηλινών θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.

Είναι η δεύτερη φορά που ισραηλινά μαχητικά προσγειώνονται στη Λάρισα, μετά το 2012, όταν η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποίησε το Πεδίο Βολής Κρανέας στην Ελασσόναγια εξάσκηση στον “βομβαρδισμό πεδίου”.

Η παρουσία ισραηλινών μαχητικών στον ελλαδικό χώρο, ως συνέπεια της τυχοδιωκτικής εξωτερικής πολιτικής που ακολουθείται σταθερά επί χρόνια, είναι προφανές πως θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του λαού μας, ενώ, συνάμα, συνδέεται άμεσα με τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζουμε ότι από τον περασμένο Μάρτιο στην αεροπορική βάση της Λάρισας σταθμεύουν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (MQ-9 Reaper) που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ έχει προκριθεί και ως βάση για τη φιλοξενία Μοίρας αμερικανικών μαχητικών.

Διαβάστε επίσης

Φέρτε τώρα την ‘Ελλη πίσω! Διακόψτε άμεσα τη συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς ΗΠΑ-Ισραήλ!