Απο τον Καρλομαγνο στον Τσιπρα (μεσω Λαγκαρντ, Μερκελ, Σαρκοζι και Μακρον) !

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Πολύ τιμητική για την Ελλάδα είναι ασφαλώς η βράβευση του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα με το βραβείο «Πολιτικού Σθένους».

Προφανώς το Βραβείο αυτό του αποδίδεται για το «σθένος» που επέδειξε στην εγκατάλειψη όλων των αρχών και δεσμεύσεων στις οποίες ορκιζόταν προτού γίνει πρωθυπουργός, όπως και στην απόλυτη περιφρόνηση που επέδειξε προς την συντριπτική ετυμηγορία του ελληνικού λαού, κατά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

‘Όπως διαβάζουμε με το βραβείο έχει τιμηθεί επίσης η Κυρία Λαγκάρντ. Η Διευθύντρια του ΔΝΤ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα συμπονέσει τους Έλληνες, αλλά μόνο όταν φτάσουν να υποφέρουν τα ελληνόπουλα όσο και τα παιδιά στον Νίγηρα. Ο Νίγηρας είναι η φτωχότερη χώρα του κόσμου και υποθέτουμε, αλλά δεν το ψάξαμε, ότι το ΔΝΤ έχει βάλει κάπου το χεράκι του κι εκεί. Και επειδή η Κυρία είναι της σχολής «αμ’ έπος, αμ’ έργον», κάνει ότι μπορεί για να φτάσουμε τον Νίγηρα.

‘Άλλη προσωπικότητα που τιμήθηκε με το ίδιο βραβείο είναι ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν (της οικογένειας Ρότσιλντ) και ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί. Ο τελευταίος, που πρωταγωνίστησε στην επιστροφή της χώρας του στο ΝΑΤΟ και στην απόλυτη ευθυγράμμιση  της Γαλλίας με το Ισραήλ, ήταν και ο βασικός πρωταγωνιστής της καταστροφής της Λιβύης. Ως αποτέλεσμα της ανθρωπιστικής επέμβασης που προκάλεσε σε αυτή τη χώρα, τώρα γίνονται εκεί δημοπρασίες σκλάβων. Πράγματι χρειάζεται πολύ σθένος για να ισοπεδώσεις μια χώρα και να επαναφέρεις τη δουλεία στον Εικοστό Πρώτο Αιώνα.

Μεταξύ των άλλων βραβευθεισών προσωπικοτήτων συγκαταλέγεται και η συμπαθέστατη Κυρία Μέρκελ. Ένας Γάλλος συνάδελφος και φίλος του κ. Ολάντ, μου ανέφερε προ καιρού ότι ο Φρανσουά είχε μείνει κατάπληκτος από την «μητρική σχέση» του Έλληνα Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Να δούμε τώρα τι θα κάνει αν συμβεί και τη χάσει.

Η κυρία Μέρκελ είναι η πλέον γνωστή και επιτυχής διασταύρωση του ουδέποτε πλήρως θεραπευθέντος στη χώρα της «λανθάνοντος εθνικοσοσιαλιστικού γονιδίου» και του «σταλινικού γονιδίου» του Χόνεκερ και της Στάζι. Οι επιδόσεις της είναι πασίγνωστες και στον τελευταίο Έλληνα – το μόνο που κάπως μειώνει την ακτινοβολία του άστρου της είναι η ακόμα πιο έντονη ακτινοβολία του πρώην Υπουργού της των Οικονομικών Σόιμπλε, που μερικοί κακοήθεις ισχυρίζονται ότι είναι ο καλύτερος κληρονόμος του Μαρκήσιου ντε Σαντ (χωρίς το γούστο του τελευταίου).

Τι να πω τώρα εγώ. Δείξε μου τους φίλους σου, λένε, να σου πω ποιος είσαι.

Βεβαίως, για να σοβαρευτούμε και λίγο, το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας τιμάται από τους καταστροφείς της χώρας του έχει την αυτονόητη σημασία του. Συνιστά έμμεση πλην σαφή εκδήλωση ευαρέσκειας της χώρας-θύμα προς τους δημίους της και ουσιαστικά πιστοποιητικό αθώωσής τους! Διότι όταν προσέρχεται το θύμα του βιασμού και δέχεται τις ευχαριστίες και τις τιμές των βιαστών, ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει για βιασμό;

Τις προάλλες ήταν ο κ. Ντάισελμπλουμ που ήρθε και έδωσε εύσημα στον Έλληνα Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση του οποίου στραγγάλισε το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Με όσα συμβαίνουν, οι Έλληνες χάνουμε πια, εκτός από τη χώρα μας, και το μυαλό μας!

Είχε προηγηθεί ο κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου που, αφού υπέγραψε τις Δανειακές και τα Μνημόνια, τιμήθηκε με το Βραβείο Καρλομάγνος αυτός. Βεβαίως ο Καρλομάγνος ένωσε την Ευρώπη, σε αντίθεση με τις πράξεις Μέρκελ, Σόιμπλε και Παπανδρέου που συνεργάστηκαν για να τη διαλύσουν.

Οι σύμβουλοι πάντως του κ. Τσίπρα που του εισηγήθηκαν να αποδεχθεί το βραβείο «Πολιτικού Σθένους» αξίζουν το «Βραβείο Πολιτικής Βλακείας». Εκτός αν έχουν και άλλους εργοδότες, πλην του κ. Πρωθυπουργού.

http://www.enikos.gr/politics/546495/sto-parisi-tin-pempti-o-prothypourgos-tha-timithei-me-to-vraveio-