Απαιτούν ακύρωση της συναυλίας στην Αθήνα με την πρεσβεία του Ισραήλ

Έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων προκαλεί επικείμενη συναυλία που έχει προγραμματιστεί στα τέλη Απριλίου σε συνεργασία με την ισραηλινή πρεσβεία.

Ο σάλος για το θέμα αυτό εκδηλώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων την περασμένη Τρίτη όταν τέθηκε προς συζήτηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας απάντησε πως η εκδήλωση ήταν στο πρόγραμμα που είχε εγκρίνει από πέρυσι η προηγούμενη δημοτική αρχή και μάλιστα ομόφωνα.

«Δεν μου ταιριάζει, δεν μου αρέσει, δεν ξέρω τι κυρώσεις υπάρχουν, αλλά θα δούμε αν μπορέσει να ακυρωθεί» είπε στο τέλος αφήνοντας ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σήμερα, το ΠΑΜΕ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ επανέφερε το ζήτημα απαιτώντας, εν μέσω του πολέμου στη Γάζα και των πάνω από 32.600 νεκρών Παλαιστινίων, να ακυρωθεί η εκδήλωση με την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

«Είμαστε με τους λαούς και τα δικαιώματά τους. Δεν είμαστε με τους εγκληματίες, το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Να ακυρωθεί άμεσα η συναυλία!» ανέφερε χαρακτηριστικά ανακοινώνοντας πως η εκδήλωση αυτή έχει προγραμματιστεί για τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου.

Η αντίδραση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Έντονα αντέδρασε και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του εξηγεί:

«Τις μέρες που η κατακραυγή στη Χώρα μας και διεθνώς ενάντια στα εγκλήματα του Ισραήλ έχει φουντώσει, την ώρα που οι νεκροί άμαχοι έχουν ξεπεράσει τις 30.000 στη Γάζα, δε μπορούμε  εμείς  να παίζουμε μουσική σε αξιωματούχους του Ισραήλ.

Φαίνεται ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση χρησιμοποίησης της Τέχνης για να ξεπλυθούν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Τις προηγούμενες ημέρες η Χορωδία του Αμερικανικού Στρατού είχε προγραμματισμένες εμφανίσεις στην Καβάλα και στη Λάρισα σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές των Πόλεων. Πήραν την απάντηση που έπρεπε από το λαό των περιοχών αυτών.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ακυρώσει άμεσα  αυτή την προκλητική για το κοινό αίσθημα του λαού μας συναυλία!»

Πηγή:kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.