Κύμα παραιτήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πώληση στους Αμερικανούς

ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκαν ο διευθυντής της «Αυγής» και ο γενικός διευθυντής των ΜΜΕ του κόμματος

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, έθεσαν από χθες το βράδυ ο Λευτέρης Αρβανίτης, γενικός διευθυντής στα ΜΜΕ του κόμματος και ο Σπύρος Ραπανάκης, διευθυντής της εφημερίδας.

Οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν στο ΔΣ του εκδοτικού  και δημοσιογραφικού οργανισμού «Αυγη Α.Ε.» και στην γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην «ταυτότητα» της «Αυγής», στην σημερινή έκδοση, έχει αφαιρεθεί ο τίτλος του διευθυντή και το όνομά του. Επίσης, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας η ταυτότητα έχει «κατέβει» και στη θέση της υπαρχει ένα… ρακούν με την ένδειξη «404 Η σελίδα δεν βρέθηκε. Ίσως την έφαγε αυτό το ρακούν».

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.topontiki.gr

Επιστολή παραίτησης υπέβαλε ο διευθυντής της εφημερίδας Αυγή

Η σημερινή απουσία του ονόματος του ως πρότινος διευθυντή της εφημερίδας «Αυγή» από την ταυτότητα του εντύπου τροφοδοτούν έντονη φημολογία για παραίτηση του Σπύρου Ραπανάκη από το «τιμόνι» του ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ορισμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Σπύρος Ραπανάκης, που είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του κόμματος, φέρεται πως υπέβαλε τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, επιστολή παραίτησης στο Δ.Σ. της εφημερίδας και στους γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γεώργιο Βασιλειάδη, δίχως να εξακριβωθεί και επίσημα εάν αυτή έγινε δεκτή και εάν και ποιος ορίστηκε ως αντικαταστάτης του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kosmodromio.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο πρώην πρύτανης Ευριπίδης Στεφάνου- Αιχμές για «πολακικούς τραμπουκισμούς»

Παραιτήθηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευριπίδης Στεφάνου, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο Ευριπίδης Στεφάνου, με επιστολή του, κάνει γνωστό ότι διαφωνεί με τη διαδικασία της ψηφοφορίας – έτσι όπως έγινε – για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι δεν ταυτίζεται πολιτικά και ιδεολογικά με το κόμμα πλέον.

Ο πρώην πρύτανης επισήμανε ότι η εκλογή προέδρου από τη βάση είναι ξένη για την Αριστερά και καταδίκασε τα φαινόμενα «πολακικού τραμπουκισμού» που ελέγχουν το κόμμα και το οδηγούν σε βαθιά κρίση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.lifo.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήσεις στελεχών μετά την εκλογή Κασσελάκη

Σε παραίτηση οδηγούνται πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  ανά την Ελλάδα, λίγες ώρες μετά την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, με την πιο ηχηρή παραίτηση να είναι αυτή του διευθυντή της «Αυγής» Σπύρου Ραπανάκη που είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ Αχτσιόγλου.

Οι παραιτήσεις ξεκίνησαν από τη Δευτέρα με την παραίτηση της Λιάνας Κωνσταντίνου από μέλος του Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ Μαραθώνα, ενώ σήμερα Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε την αποχώρηση του πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας, Γιάννης Τσακνάκης δηλώνοντας πως πλέον «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν έχει καμία σχέση με τη ριζοσπαστική Αριστερά» και πως ο ίδιος ως αριστερός δεν μένει στο κόμμα «ούτε μια ώρα με τον Κασσελάκη πρόεδρο».

Διαβάστε τη συνέχεια στο aeolos.tv

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Καταχραστές της ιστορίας

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το πραξικόπημα Τσίπρα – ΗΠΑ – Goldman Sachs