Οι συνέπειες της δουλοπρέπειας στην εθνική άμυνα

Η Ρωσία αναστέλλει την προμήθεια ανταλλακτικών για οπλικά της συστήματα σε «μη φιλικές χώρες»

16 Αυγούστου 2023

Η Μόσχα αναστέλλει την προμήθεια ανταλλακτικών για ρωσικά οπλικά συστήματα που διαθέτουν «μη φιλικές χώρες» οι οποίες προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία. Προφανώς σε αυτό τον κατάλογο συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα. Η απαξίωση των ρωσικών οπλικών στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, αλλά μετά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η κυβέρνηση Μητσοτάκη την «απογείωσε». Η Ελλάδα διαθέτει πολύ σημαντικά για την άμυνα της ρωσικά όπλα.

Τι ανακοινώθηκε για την Βουλγαρία

Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις στις οποίες βουλγαρικές εταιρίες εργάζονται με άδειες για την κατασκευή ή την επισκευή ρωσικού αμυντικού εξοπλισμού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Τόντορ Ταγκάρεφ στους δημοσιογράφους. Σε αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις, οι επιχειρήσεις αναζητούν εναλλακτικές πηγές τεχνογνωσίας, σημείωσε. Δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία έχει πολύ μεγαλύτερες αξιώσεις που δεν αναγνωρίζονται και δεν πρόκειται να αναγνωριστούν από το βουλγαρικό κράτος.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, ο διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι η Ρωσία αναστέλλει την προμήθεια ανταλλακτικών και ανακαλεί τις άδειες επισκευής για “μη φιλικές χώρες” που προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία.

“Συγκεκριμένα, ανακαλούνται οι άδειες που διαθέτουν εταιρίες για το δικαίωμα επισκευής στρατιωτικού εξοπλισμού ρωσικής/σοβιετικής κατασκευής. Για παράδειγμα, σε ορισμένες επιχειρήσεις που βρίσκονται στη Βουλγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία έχουν ανακληθεί οι άδειες τους για την επισκευή ελικοπτέρων Mi”, δήλωσε ο Σουγκάγιεφ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Army-2023.

“Οι προμήθειες ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για αεροσκάφη και άλλον εξοπλισμό ρωσικής/σοβιετικής κατασκευής που βρίσκονται σε μη φιλικές χώρες έχουν επίσης σταματήσει”, πρόσθεσε ο Σουγκάγιεφ.

Πηγή:www.militaire.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.