Δημοσκόπηση με το βλέμμα στραμμένο στην ΕΕ: Οι απόψεις για την ευρωζώνη, οι δημοφιλέστεροι Έλληνες ευρωβουλευτές, ο ρόλος των ΜΜΕ

6 Μαΐου 2023

Πανελλαδική δημοσκόπηση που διερευνά τις απόψεις που επικρατούν  για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ρόλο και τη συμβολή των ΜΜΕ στη γνώση των ευρωπαϊκών θεμάτων, το βαθμό ικανοποίησης από τις ομάδες του ευρωκοινοβουλίου, καθώς και την αξιολόγηση των Ελλήνων ευρωβουλευτών, πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Prorata, για λογαριασμό της Left.

Τα ευρήματα που προκύπτουν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεταξύ άλλων αποτυπώνουν τη θετική άποψη της πλειονότητας των Ελλήνων (61%) για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και ένα ισχυρό ρεύμα ευρωσκεπτικισμού (37%) που αντιμετωπίζει αρνητικά την Ενωμένη Ευρώπη. Οι περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες (59%) συμμερίζονται την άποψη ότι η χώρα έχει επωφεληθεί από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 20% ότι ούτε έχει επωφεληθεί αλλά και ούτε έχει ζημιωθεί, ενώ ένα 20% θεωρεί ότι έχει ζημιωθεί.

Διαβάστε τη συνέχεια στο m.tvxs.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.