Αντιφασιστική – Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ, 7 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 13.00, ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Φέτος, συμπληρώνονται 78 χρόνια από την 9η Μάη 1945, όπου η ιμπεριαλιστική-ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων μπροστά στην νικηφόρα επέλαση του Κόκκινου Στρατού. Η κόκκινη σημαία κυμάτισε στο Ράιχσταγκ επικυρώνοντας πλέον και ουσιαστικά-σημειολογικά την συντριβή του ναζιστικού κτήνους. Η 9η Μάη όσο και αν προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να την αναθεωρήσει και να την απεμπλέξει από το βαρύ ιστορικό, πολιτικό και ιδεολογικό φορτίο που κουβαλά, γιορτάζοντας την «Ημέρα της Ευρώπης», δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελεί μονοσήμαντα μια ημέρα γενικά και αόριστα της Ευρώπης. Η 9η Μάη είναι η ημέρα νίκης των λαών που απελευθερώθηκαν από το ναζισμό-φασισμό πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος εκατομμυρίων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των λαών που αντιστέκονται στην ναζιστική θηριωδία με το όπλο στο χέρι, οφείλουμε να δούμε και τον αγώνα του ελληνικού λαού και του ευρύτερου παρτιζάνικου αντιφασιστικού αντάρτικου που αναπτύχθηκε. Ο ελληνικός λαός οργανώθηκε πλατιά στις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, στην Εθνική Αλληλεγγύη, με επικεφαλής τους το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Οι Έλληνες, Βαλκάνιοι και Ευρωπαίοι παρτιζάνοι έπαιξαν κομβικό ρόλο για την τελική νίκη απέναντι στο ναζιστικό κτήνος. Η αυταπάρνηση, ο ηρωισμός, η πειθαρχία του εργαζόμενου λαού αποτελεί αξιοσημείωτο και κορυφαίο παράδειγμα προς μίμηση για τους λαϊκούς αγωνιστές μέχρι και σήμερα, τρανή απόδειξη της σύνδεσης των αγώνων του Ελληνικού και του Σοβιετικού λαού.

Η εξίσωση ναζισμού- κομμουνισμού, αποτελεί ιδεολόγημα της ιμπεριαλιστικής-αστικής πολιτικής που λαμβάνει συγκεκριμένες απολήξεις τόσο διεθνώς όσο και εγχώρια. Στην περίοδο που βιώνουμε η επίθεση απέναντι στον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό, την ιστορική τιμή και μνήμη της 9ης Μάης και της νίκης και επέκτασης του Σοσιαλιστικού-Αντιιμπεριαλιστικού-Αντιφασιστικού Στρατοπέδου γιγαντώνεται.

Ο ιμπεριαλιστικός άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ πυροδοτεί την πιθανότητα ενός ολοκληρωτικού πολέμου παγκόσμιων διαστάσεων.

Ο ιμπεριαλισμός και ο ναζισμός ταυτίζονται και γίνονται ένα με το κτηνώδες Ναζί-Φασιστικό καθεστώς του Κίεβου το οποίο βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή του μαύρου μετώπου της αντίδρασης.

Απέναντι στον ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό ταύτισης του ναζισμού με τον κομμουνισμού και εξάπλωσης του εξαγόμενου ναζισμού-φασισμού από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, η συγκρότηση μιας μαζικής διαδήλωσης τιμής, μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη καθίσταται αναγκαιότητα για το παγκόσμιο αντιφασιστικό-αντι ιμπεριαλιστικό κίνημα.

Σαν Πρωτοβουλία για την 9η Μάη θέλουμε να μετατρέψουμε αυτή την αναγκαιότητα σε πραγματικότητα. Η ανάδειξη του συνθήματος πως ο Ιμπεριαλισμός δεν είναι Ανίκητος και ο Φασισμός τσακίστηκε από τον Κόκκινο Στρατό είναι η αρχή του ιστορικού νήματος για μια διαδήλωση τιμής, μνήμης αλλά κυρίαρχα πάλης και αγώνα δεμένης με την σύγχρονη πραγματικότητα.

Γιατί στεκόμαστε συνολικά αντίθετοι απέναντι στην μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη Νατοϊκή Βάση, σε σφαγείο των εργασιακών και λαϊκών κεκτημένων για τις ανάγκες του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αστικής τάξης, σε όργανο και υποχείριο πολιτικής, οικονομικής, διπλωματικής και στρατιωτικής υποστήριξης του Ναζιστικού Καθεστώτος του Κιέβου.

Αρνούμαστε να πολεμήσουμε, αρνούμαστε να πεινάσουμε για τους ναζί του Κιέβου και τις εντολές του παγκόσμιου χωροφύλακα του πλανήτη, των Αμερικάνων Ιμπεριαλιστών. Αλλά ταυτόχρονα, αρνούμαστε να παραδώσουμε έστω και μια σπιθαμή από τον τιτάνιο αγώνα του Σοβιετικού λαού και της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών στην ρώσικη ολιγαρχία και τον ρώσικο καπιταλισμό, που εκμεταλλεύονται τους αγώνες του Κόκκινου Στρατού υποκρύπτοντας το πολιτικό και οικονομικό σύστημα στο οποίο γεννήθηκαν, αυτό δηλαδή του Σοσιαλισμού.

Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει, πως η πρωτοβουλία για την 9η Μάη, δεν στέκεται στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό για την ήττα του Νατοϊκού Σφαγείου των λαών η οποία θα αποτελέσει νίκη ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Πάνω σε αυτή την λογική, καλούμε το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, οργανωμένες δυνάμεις του εργατικού- λαϊκού κινήματος, σε διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη την Κυριακή στις 7 Μάη στη 13:00 από τον Σταθμό του Ευαγγελισμού προς την πρεσβεία των Αμερικάνων Φονιάδων των λαών.

Μαζικά, πλατιά, οργανωμένα να τιμήσουμε την αντιφασιστική νίκη των λαών με ψηλά τις σημαίες της Νίκης, να απαιτήσουμε την ήττα του ιμπεριαλιστικού νατοϊκού σφαγείου και την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να αντισταθούμε απέναντι στους εγχώριους κρατικούς-παρακρατικούς φασίστες και την ντόπια αστική τάξη, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, να κερδίσουμε το ψωμί-την παιδεία-την υγεία-την ελευθερία και την ειρήνη της εποχής μας.

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ/ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ- ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΑΖΟΦ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ Η 9Η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Πρωτοβουλία για την 9η Μάη

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.