Για «άνοιγμα» στην ακροδεξιά κατηγορεί το ΥΠΕΘΑ και την κυβέρνηση ο τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ

15 Απριλίου 2023

Για ακροδεξιά στροφή κατηγορεί επί της ουσίας ο τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το ΥΠΕΘΑ και συνεπώς την κυβέρνηση με αφορμή έκθεση που γίνεται στο Πολεμικό Μουσείο.

Τι έχει συμβεί; Η ανακοίνωση του τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Μετά την απαράδεκτη έκθεση προσωπικών αντικειμένων στο Πολεμικό Μουσείο ενός εκ των πρωτεργατών της Χούντας, αλλά και του δημιουργού της σκευωρίας που οδήγησε στη δίκη των Αεροπόρων που συντάραξε το πανελλήνιο την περίοδο εκείνη, αισθανόμαστε ότι το αυγό του φιδιού συνεχίζει την επώασή του.

Η κυβέρνηση σιγοντάρει αυτή τη διαδικασία, με πολιτικό και μόνο όφελος, κάνοντας μεγαλύτερα βήματα στα δεξιά της;

Υπό αυτό το πρίσμα, συντάχθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας:

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΦΕΛΟΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ;

“Από την Μεγάλη Τετάρτη, παραμονές της 21ης Απριλίου, και για δύο μήνες, στο Πολεμικό Μουσείο, εκτίθεται θερινή στολή από το 1968 του Ταξιάρχου εα της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντώνιου Σκαρμαλιωράκη, ο οποίος, αν και είχε μεγάλη στρατιωτική ιστορία, διαδραμάτισε καίριο όσο και καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση της Δικτατορίας του 1967, όντας μέλος του Ι.Δ.Ε.Α. (Ιερός Δεσμός Ελλήνων Αξιωματικών) για την προετοιμασία και την επιβολή του καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967, στενός φίλος και εξ απορρήτων συνεργάτης του Γεωργίου Παπαδόπουλου, ενώ αποτέλεσε τον δημιουργό της σκευωρίας της Υπόθεσης/Δίκης των Αεροπόρων του 1952, που συντάραξε τα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας εκείνη την περίοδο και δυσφήμισε πληθώρα αεροπόρων.

Σαν να μην έφτανε η αιματηρή περίοδος της δικτατορίας που βίωσε ο ελληνικός λαός στην σύγχρονη Ελλάδα, με τεράστιες και οδυνηρές συνέπειες για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη χώρα εν γένει, φτάσαμε στο σημείο να εκθέτουμε με τιμή προσωπικά αντικείμενα των πρωτεργατών της, ανάμεσα σε στολές που τίμησαν την Ελλάδα, σε έναν χώρο που εποπτεύεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η κυβέρνηση δεν έχει την αίσθηση του χώρου και του χρόνου ή κάνει μεγαλύτερα ανοίγματα στα δεξιά της;

Το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, θεματοφύλακας των δημοκρατικών αρχών και αξιών.”

Για τον Τομέα Άμυνας

Απτχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου
Αν. Γραμματέας Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.