Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει

Ο Σεργκέι Γκλάζιεφ, από τα πιο ενδιαφέροντα δημόσια πρόσωπα της σημερινής Ρωσίας, εικονογραφεί παραστατικά τις λογικές συνέπειες των διλημμάτων της Μόσχας.

7 Μαΐου 2022
Του Σεργκέι Γκλάζιεφ, αναδημοσίευση από τον ιστότοπο antapocrisis.gr

Οικονομολόγος, μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, βουλευτής την περίοδο 1993-2007 (οπότε συνίδρυσε το κόμμα «Ρόντινα»), σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν το 2012-2019 και τώρα Επίτροπος Ολοκλήρωσης και Μακροοικονομικών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, ο Σεργκέι Γκλάζιεφ αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δημόσια πρόσωπα της σημερινής Ρωσίας.

Προβάλλοντας σταθερά θέσεις αντίπαλες προς αυτές της κεντρικής τράπεζας και του οικονομικού επιτελείου, εκπροσωπεί εκείνες τις τάσεις εντός/εκτός του συστήματος εξουσίας που προκρίνουν επεκτατικές πολιτικές, ανάκτηση κυριαρχίας και στροφή στην ευρασιατική ολοκλήρωση. Στην προσωπική του ιστοσελίδα ανήρτησε το παρακάτω κείμενο του οποίου την ελληνική μετάφραση κρίνουμε σκόπιμο να αναδημοσιεύσουμε από το antapocrisis.gr, καθώς εικονογραφεί παραστατικά τις λογικές συνέπειες των διλημμάτων της Μόσχας.

Θα προσπαθήσω να εξηγήσω εν συντομία και να αιτιολογήσω τα απαραίτητα μέτρα για την επίτευξη της Νίκης.

Η Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση (SVO) αποκάλυψε ένα σχέδιο που είχε προετοιμαστεί εκ των προτέρων από την αμερικανική εξουσία και την οικονομική ελίτ για την κατάληψη της εξουσίας στη Ρωσία. Περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία και βήματα:

1. Να φθείρουν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στον πόλεμο με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, καλά εκπαιδευμένες και ελεγχόμενες απευθείας από το Πεντάγωνο, και οι οποίες συγκροτήθηκαν από τη ναζιστική τάξη των αξιωματικών που διορίστηκαν από τις αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Να μετατρέψουν τον πληθυσμό της Ουκρανίας σε ζόμπι μολυσμένα με ρωσοφοβία. Παράλληλα, να στρέψουν την παγκόσμια κοινότητα εναντίον της Ρωσίας, προσάπτοντας κατηγορίες προς την ηγεσία της για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία. Σε αυτή τη βάση, να κατασχεθούν τα συναλλαγματικά περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας και να επιβληθούν εφ’ όλης της ύλης κυρώσεις εναντίον της, προκαλώντας τη μέγιστη δυνατή ζημία. Το στάδιο αυτό έχει στην πραγματικότητα ολοκληρωθεί.

2. Να τρομοκρατηθεί ο ρωσικός πληθυσμός με βομβαρδισμούς οικισμών και εγκαταστάσεων στρατιωτικής υποδομής κοντά στα σύνορα, σαμποτάζ στις μεταφορές, κυβερνοεπιθέσεις. Να βομβαρδιστεί ο κοινός νους με έναν κατακλυσμό αρνητικών ψευδών ειδήσεων και αντικυβερνητικής προπαγάνδας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Να επιβληθεί μέσω των παραγόντων επιρροής τους στις χρηματοπιστωτικές και οικονομικές αρχές της χώρας η εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής που θα εμποδίζει την κινητοποίηση όλων των πόρων. Αυτή η πολιτική περιλαμβάνει την άνοδο των επιτοκίων, τη συνέχιση της εξαγωγής κεφαλαίων, την ενθάρρυνση της νομισματικής και χρηματοπιστωτικής κερδοσκοπίας, τη χειραγώγηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου και την αύξηση των τιμών. Έτσι, επιδεινώνονται περαιτέρω οι επιπτώσεις των κυρώσεων και προκαλείται κατακόρυφη πτώση της παραγωγής και μείωση του βιοτικού επιπέδου. Η φάση αυτή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

3. Να προκληθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και καταστροφικές κοινωνικοπολιτικές δράσεις με στόχο την ανατροπή της νόμιμης εξουσίας, στο φόντο της πτώσης του βιοτικού επιπέδου. Να χρησιμοποιηθεί όλο το οπλοστάσιο και όλες οι μέθοδοι για την οργάνωση «έγχρωμων επαναστάσεων» χρηματοδοτημένες από την κομπραδόρικη ολιγαρχία, υπό την υπόσχεση ότι θα ξεπαγώσουν τα περιουσιακά της στοιχεία που βρίσκονται στην αμερικανοευρωπαϊκή δικαιοδοσία και έχουν κατασχεθεί. Παράλληλα, να προετοιμαστούν οργανωτικά και ιδεολογικά οι βάσεις για αυτονομιστικές δράσεις στην περιφέρεια. Το στάδιο αυτό βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Αυτό το σχέδιο προβλέπει επίσης τα παρακάτω:

  • Εδραίωση του ελέγχου και της κυριαρχίας των ΗΠΑ επί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών του ΝΑΤΟ.
  • Τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων της Πολωνίας, της Ρουμανίας και των κρατών της Βαλτικής, καθώς και μισθοφόρων από τις χώρες της Δύσης, της Εγγύς και της Μέσης Ανατολής σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας.
  • Την καταστροφή του ανδρικού πληθυσμού και την πραγματική σκλαβοποίηση των γυναικών και των παιδιών της Ουκρανίας που θα χρησιμεύσει στην επακόλουθη ανάπτυξη αυτής της επικράτειας προς το συμφέρον της εξουσιαστικής-χρηματοπιστωτικής ελίτ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και του Ισραήλ.

Η εφαρμογή αυτού του σχεδίου, στην πραγματικότητα, αποσκοπεί στην καταστροφή του ρωσικού κόσμου, ακολουθούμενη από τα σχέδια του αμερικανικού «βαθέως κράτους» για την καταστροφή του Ιράν και τον αποκλεισμό της Κίνας.

Λόγω των αντικειμενικών νόμων της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, το σχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορέσουν να κερδίσουν τον παγκόσμιο υβριδικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει για να διατηρήσουν την παγκόσμια ηγεμονία τους. Την ηγεμονία την χάνουν αμετάκλητα από την Κίνα, η οποία πλέον ενισχύεται ραγδαία ως αποτέλεσμα των αντι-ρωσικών κυρώσεων.

Η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες έπαιξαν όλα τα δυνατά χαρτιά τους σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν τη μέγιστη δυνατή ζημιά στη Ρωσία: έθιξαν όμως έτσι το μονοπώλιο που είχαν στα παγκόσμια νομίσματα, ζημίωσαν την εικόνα ενός υποδειγματικού δημοκρατικού κράτους δικαίου, καθώς και την πίστη στο «ιερό» δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας. Έτσι, έθεσαν όλες τις ανεξάρτητες χώρες μπροστά στην ανάγκη να βρουν νέα παγκόσμια νομισματικά μέσα, νέους μηχανισμούς ασφάλισης κινδύνων, να αποκαταστήσουν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και να δημιουργήσουν τα δικά τους συστήματα οικονομικής ασφάλειας.

Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις δεν ενίσχυσαν, αλλά, αντίθετα, υπονόμευσαν την παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ και της ΕΕ, τις οποίες ο υπόλοιπος κόσμος άρχισε να αντιμετωπίζει με δυσπιστία και ανησυχία. Επιτάχυναν δραματικά τη μετάβαση σε μια νέα παγκόσμια οικονομική τάξη και τη μετατόπιση του κέντρου της παγκόσμιας οικονομίας στη Νοτιοανατολική Ασία. Η Ρωσία πρέπει να αντέξει στην αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, οδηγώντας τη στο λογικό της τέλος, ώστε να μην διχοτομηθεί η ίδια μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, η οποία γίνεται αμετάκλητα ο ηγέτης της παγκόσμιας οικονομίας.

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Γκλάζιεφ για Ελλάδα – Ευρώπη, Ουκρανία και Αμερική, Κίνα και Παγκόσμια Οικονομία

Σεργκέι Γκλάζιεφ, κορυφαίος σύμβουλος του Βλ. Πούτιν: “Δεν έχετε μέλλον στο ευρώ και την Ε.Ε”