Ο Σολτζ παραδίδεται στο Κόμμα του Πολέμου

Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» η Ευρώπη λέει ο Σολτς

Η Ευρώπη ζει «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου» υποστηρίζει ο Γερμανός Καγκελάριος  Όλαφ Σολτς στην συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύτηκε σήμερα στο περιοδικό Stern.

Προειδοποιεί σε δραματικό τόνο για τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος στις απειλές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων, ο καγκελάριος τονίζει ότι «ενόψει του πολέμου, πρέπει να ληφθούν όλα υπόψιν καιδεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες σε ό,τι αφορά τον Πούτιν». Θεωρεί ότι το «καθήκον» της γερμανικής κυβέρνησης είναι να αποτρέψει τη χρήση τέτοιων όπλων.

Παραδέχεται ότι διεθνώς «βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε μία επικίνδυνη, ακόμη και δραματική κατάσταση» μην κρύβοντας τις ανησυχίες πολλών ανθρώπων για επέκταση του πολέμου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβεβαιώνει πως η Ουκρανία θα έχει τη γερμανική στήριξη μέχρι να αποσυρθούν πλήρως τα ρωσικά στρατεύματα αναφέροντας πως «η Ουκρανία θα αποφασίσει» για την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας.

Ερωτηθείς εάν σήμερα θα αρνούνταν και πάλι να κάνει την στρατιωτική του θητεία όπως είχε κάνει κατά τη δεκαετία του 1980, ο Σολτς απάντησε αρνητικά ισχυριζόμενος πως σήμερα βλέπει «τα πράγματα διαφορετικά».

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.