Επίθεση των ΜΑΤ και σε βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 κατά την καταστολή της διαδήλωσης για τον Νίκο Σαμπάνη

Θύμα της αστυνομικής βίας στη διαδήλωση για τον θάνατο του νεαρού Νίκου Σαμπάνη, στο κέντρο της Αθήνας έπεσε και η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη, που όπως καταγγέλλει στο ΤPP, σπρώχτηκε από άνδρα των ΜΑΤ και χτυπήθηκε, ευτυχώς ελαφρά, με αγκωνιά στο μάτι. Μάλιστα, όπως προσθέτει, όταν δήλωσε τη βουλευτική της ιδιότητα, η απάντηση του ΜΑΤατζή ήταν «δεν με νοιάζει».

25 Οκτωβρίου 2021

«Εγώ περπατούσα στα δεξιά της πορείας και έρχεται ένας άνδρας των ΜΑΤ και με σπρώχνει. Του λέω “μη με σπρώχνεις”, συνεχίζει και μου ρίχνει αγκωνιά στο μάτι. Έχω χτυπήσει στο μάτι και στο χέρι, αλλά όχι κάτι σημαντικό. Toυ είπα ότι είμαι βουλευτής και η απάντηση ήταν “δεν με νοιάζει”. Δεν ξέρω βέβαια αν δεν έλεγα την ιδιότητα μου αν θα συνέχιζε. Μετά από 3 λεπτά υπήρχε επίθεση και σε μία δικηγόρο, την Αναστασία, χωρίς λόγο» δήλωσε στο TPP η Μαρία Απατζίδη.

«Η κυβέρνηση δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο σε όλες τις φάσεις, απέναντι στο δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται» σχολίασε, ενώ σχετικά με την άγρια καταστολή της διαδήλωσης ανέφερε πως «σπρώχνανε κόσμο, χτυπάγαν με γκλοπ, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να δείξουν ότι αυτοί έχουν τα ηνία και αυτοί κάνουν ό,τι θέλουνε. Είναι δείγμα της ατιμωρησίας της αστυνομίας, αλλά και της ασχετοσύνης. Το να μην τον ενδιαφέρει τον άλλον, που είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, ο θεσμός του βουλευτή, δείχνει και πόσο άσχετοι είναι αυτοί οι άνθρωποι».

Περίπου 1.000 διαδηλωτές παρευρέθηκαν στην πορεία κατά της αστυνομικής βίας σήμερα, Δευτέρα 25/10, με αφορμή την δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα. Δυνάμεις της τάξης ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας σε απόσταση αναπνοής με τους διαδηλωτές, ενώ πολύ γρήγορα η «επίβλεψη» μετατράπηκε σε άγρια καταστολή, με άσκηση υπέρμετρης βίας, εκτόξευσης κρότου λάμψης και εκτεταμένης ρίψης χημικών.

Από τις πρώτες στιγμές της συγκέντρωσης, τα ΜΑΤ είχαν τοποθετηθεί σε απόσταση αναπνοής από τους διαδηλωτές, ενώ παρατάχθηκαν κατά μήκος της πορείας πριν καν αυτή ξεκινήσει.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, κάνει λόγο σε σχετική δήλωσή του μετά την άγρια καταστολή για «πρωτοφανή βιαιότητα» και «λυσσαλέα χτυπήματα». «Είναι βαθιά γελασμένοι όμως οι κ. κ. Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος αν νομίζουν ότι η κοινωνία θα τους αφήσει να μετατρέψουν την χώρα μας σε Ουγγαρία του Όρμπαν», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Λίγες μόλις μέρες μετά την ειδεχθή δολοφονία του 20χρόνου στο Πέραμα και τον τραυματισμό ενός ακόμα ανηλίκου από την ΕΛ.ΑΣ., άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με πρωτοφανή βιαιότητα για να διαλύσουν την πορεία που πραγματοποιούνταν το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, χτυπώντας λυσσαλέα και το πανό του ΜέΡΑ25 που συμμετείχε σε αυτή, μαζί με τους Βουλευτές του κόμματος Κρίτωνα Αρσένη και Μαρία Απατζίδη. Φαίνεται πως τα πρόσφατα τραγικά συμβάντα, όχι μόνο δεν αλλάζουν την στάση των δολοφονικών ομάδων που δρουν στην ΕΛ.ΑΣ. με την ανοχή και την καθοδήγηση της αυταρχικής πολιτικής της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, αντιθέτως οι επιθέσεις σε βάρος άοπλων πολιτών συνεχίζονται κανονικά. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά δυστυχώς που γινόμαστε μάρτυρες μιας τέτοιας κατάστασης, επιβεβαιώνεται ωστόσο πως αυτοί που καθημερινά υποτίθεται πως “καταδικάζουν την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται”, έχουν αναγάγει την κρατική καταστολή και την ωμή βία σε βάρος κάθε διαμαρτυρόμενου στις πολιτικές τους, καθημερινή πρακτική. Είναι βαθιά γελασμένοι όμως οι κ. κ. Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος αν νομίζουν ότι η κοινωνία θα τους αφήσει να μετατρέψουν την χώρα μας σε Ουγγαρία του Όρμπαν».

Πηγή: thepressproject.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.