Βαριές κατηγορίες στην κυβέρνηση για τα εξοπλιστικά

Νέα ερωτήματα για την αόρατη δωρεά

Της Άντας Ψαρρά
24 Σεπτεμβρίου 2021
Μετά το χθεσινό δημοσίευμά μας για την αόρατη δωρεά της Σαουδικής Αραβίας ύψους 10.000.000 δολαρίων, κυβερνητικές πηγές πληροφόρησαν την «Εφ.Συν.» ότι: «Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έχει εκφράσει προς την ελληνική πλευρά την πρόθεση δωρεάς για την υποστήριξη του Εμβολιαστικού προγράμματος. Το τελικό περιεχόμενο της σύμβασης δωρεάς στο σχέδιο του “Memorandum of Financial Contribution” που αναφέρεται στο δημοσίευμα δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου. Κατά συνέπεια δεν έχει υπογραφεί ούτε τελική σύμβαση, ούτε και έγινε οποιαδήποτε μεταφορά χρημάτων. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία επίσημη πράξη που θα ήταν ανακοινώσιμη, όπως γίνεται σε όλες τις δωρεές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
Εμφανής ακόμα και μέσα από την απάντηση η κυβερνητική αμηχανία, ενώ προφανώς εξακολουθούν όχι μόνο να παραμένουν αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα αλλά να προκύπτουν και νέα
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.efsyn.gr

«Ρουκέτες» Τράγκα για την κυβερνητική διαφθορά – Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τα Patriot και τα Rafale

24 Σεπτεμβρίου 2021
Ο πρόεδρος του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» (ΚΕΛΑΝ) Γιώργος Τράγκας επιτίθεται στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για σκανδαλώδεις υποθέσεις και «λαμογιές» που πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ουδέποτε στα μεταπολιτευτικά χρονικά είχαμε τόσες υποθέσεις που μυρίζουν απιστία, «λαμογιά», υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας.
Ο «πρίγκιπας του Μαξίμου», όπως χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό, και οι φίλοι του, εφοπλιστές και επιχειρηματίες, κερδίζουν τσουβάλια με λεφτά, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα εύλογα ερωτήματα δημοσιογράφων και πολιτών, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, πεθαίνουν από ανέχεια και μειώνεται το προσδόκιμο ζωής των μελών τους.
Διαβάστε τη συνέχεια στο eretikos.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.