Δεν φτάνει που μας κατέστρεψαν με τα Μνημόνια, συνεχίζουν με τον τουρισμό. Το τίμημα της υποτέλειας

Πούτιν:Η Ελλάδα αλλάζει κανόνες για τους τουρίστες-Θα δούμε νέες απαιτήσεις από πιέσεις της Κομισιόν

30 Ιουνίου 2021

Τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Κομισιόν στον καθορισμό των μέτρων που ισχύουν για τα ταξίδια στις ευρωπαϊκές χώρες -ανάμεσά τους και στην Ελλάδα- αναδεικνύει ο Βλ. Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε με έμφαση πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρύβεται πίσω από τις αλλαγές στα μέτρα για τα ταξίδια που εφαρμόζει -μεταξύ άλλων- και η Ελλάδα.

Μάλιστα, ο Ρώσος Πρόεδρος εκτίμησε πως η Κομισιόν έχει απαιτήσεις και από άλλες χώρες για να αλλάζουν συνεχώς το καθεστώς που ισχύει για τα ταξίδια.

«Οι πολίτες φοβούνται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό – και κάνουν το σωστό, επειδή οι κανόνες αλλάζουν κάθε μέρα» επεσήμανε αρχικά και μετά εστίασε στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα, για παράδειγμα. Στην αρχή χρειάζονταν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σήμερα θέλουν PCR test, την επόμενη ημέρα θα υπάρχουν άλλες απαιτήσεις ακριβώς επειδή επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» εξήγησε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ηγέτης.

«Πού οδηγεί αυτό; Υπερφορτώνουμε την τουριστική μας υποδομή» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Υποχρεωτικό αρνητικό τεστ και για τους εμβολιασμένους Ρώσους ώστε να έρθουν στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή, η Ελλάδα αυστηροποίησε το πλαίσιο υποδοχής Ρώσων τουριστών -ακόμη και των πλήρως εμβολιασμένων- επικαλούμενη την μετάλλαξη Δέλτα όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ που αναρτήθηκε στο ΦΕΚ.

Ουσιαστικά από σήμερα, 30 Ιουνίου, όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test.

Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους Ρώσους τουρίστες, ανεξάρτητα από το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι ενώ θα υποβάλλονται σε τεστ και κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού.

Επίπληξη Μέρκελ και Μακρόν στην Ελλάδα για τους εμβολιασμένους με Sputnik V

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πριν από αυτό, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν «κούνησαν το δάχτυλο» στην Ελλάδα και μια σειρά από χώρες που υποδέχονται τουρίστες, εμβολιασμένους με κινεζικά και ρωσικά εμβόλια.

Στη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής, η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με το Bloomberg, φέρεται να υποστήριξε πως ότι κράτη-μέλη όπως η Ελλάδα δέχονται ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με Sputnik παρόλο που δεν έχει εγκριθεί από τον EMA και δεν είναι γνωστό εάν είναι αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Δέλτα.

Από την πλευρά του, τότε, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε «δημοσιογραφικές υπερβολές» το γαλλογερμανικό «βέτο» στην υποδοχή τουριστών από τη Ρωσία ή τη Μεγάλη Βρετανία.

«Πράγματι η κα Μέρκελ ανέφερε ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που δέχονται το Sputnik και άλλες που δεν το δέχονται. Η Ελλάδα το δέχεται όπως έχει δικαίωμα σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ψηφιακού πιστοποιητικού. Αν η Γερμανία είχε ουσιαστικές αντιρρήσεις, μπορούσε να τις διατυπώσει στην προετοιμασία πριν συμφωνήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για τις μεταλλάξεις δεν υπάρχει πλειοψηφία για επιβολή πρόσθετων περιορισμών» υποστήριξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Πηγή: sputniknews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.