Υποθέσεως Φουρθιώτη συνέχεια

Ντόμινο διαπλοκής με τρας περιτύλιγμα

Του Θάνου Καμήλαλη
7 Απριλίου 2021
Συχνά, τις υποθέσεις διαπλοκής τις μαθαίνουμε όταν, για κάποιον λόγο η μία πλευρά αποφασίζει να μην τηρεί πλέον τα συμφωνηθέντα και αρχίζει να εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά της, σπάζοντας σταδιακά τη σχέση αλληλεξάρτησης που έχει δημιουργηθεί, σε κάποιον τουλάχιστον βαθμό. Τότε, υπό το βάρος αντιδράσεων και δημοσιότητας, ξεκινάει ένα ντόμινο, με σειρά πτυχών μίας υπόθεσης να εκτίθενται σταδιακά στη δημόσια σφαίρα. Στην υπόθεση Φουρθιώτη παρακολουθούμε, σύμφωνα με σωρεία διαθέσιμων στοιχείων, μία τέτοια υπόθεση, ίσως στην πιο γκροτέσκα και τρας της εκδοχή. Το περιτύλιγμα όμως δεν μειώνει τη σημασία της, αντιθέτως την εκθέτει με τρόπο εξωφρενικό μεν, διδακτικό δε.
Το καινούριο στοιχείο που έγινε γνωστό την Τετάρτη, είναι ότι επί 4 μήνες η κυβέρνηση δεν είχε στείλει στον Εισαγγελέα τα στοιχεία που είχε συλλέξει το Υπουργείο Εργασίας ήδη από τον Δεκέμβριο. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε η δημόσια καταγγελία του πρώην Υπουργού Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση. Πρώτα στο Documento,την Κυριακή και στη συνέχεια τηλεοπτικά στο Open, ο Βρούτσης αποκάλυψε ένα απίστευτο σκηνικό, που δεν έχει καμία σχέση με την «τάξη», το «νόμο» και την «ασφάλεια» που έχει κάνει καραμέλα αυτή η κυβέρνηση, όταν μιλάμε για «επιθέσεις με τρικάκια» δηλαδή ρίψη φυλλαδίων.
Διαβάστε τη συνέχεια στο thepressproject.gr

Η ΕΣΗΕΑ αναγνωρίζει «καθυστερήσεις και αστοχίες» στην υπόθεση Φουρθιώτη

7 Απριλίου 2021
Η ΕΣΗΕΑ διευκρινίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της και ότι ουδέποτε του χορηγήθηκε ταυτότητα μέλους της. Επίσης, σε ανακοίνωσή της αναγνωρίζει ότι «καθυστερήσεις και αστοχίες κατά την διαδικασία διερεύνησης και αντιμετώπισης σχετικών πληροφοριών, αποφάσισε στη χθεσινή συνεδρίασή του, να επισπεύσει και να ενισχύσει την διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης Φουρθιώτη, που αφορούν στο δημοσιογραφικό χώρο».
Να θυμίσουμε ότι ο τηλεπαρουσιαστής είχε στην κατοχή του πλαστή ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ, την οποία χρησιμοποιούσε για να αποκτά δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις σε κρατικούς οργανισμούς και υπουργεία, γεγονός που όταν αποκαλύφθηκε, παράλληλα με την υπόθεση εξαπάτησης του υπουργείου Εργασίας, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.efsyn.gr

Ο Φίλιππος Βρυώνης παίρνει αποστάσεις από τον παρουσιαστή

7 Απριλίου 2021
Αποστάσεις από τον Μένιο Φουρθιώτη παίρνει ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού καναλιού «α.Epsilon», Φίλιππος Βρυώνης στο οποίο διατηρεί εκπομπή ο γνωστός παρουσιαστής.
Ο ίδιος μέσω του συνηγόρου του Δημήτρη Ράπτη τονίζει ότι «δεν συμμετέχει με καμία ιδιότητα σε καμία εταιρεία του κ. Φουρθιώτη. Ο κ. Φουρθιώτης πράττει και δραστηριοποιείται ανεξάρτητα και ότι το μόνο που τους συνδέει επαγγελματικά είναι η συνεργασία ανάμεσα στην εταιρεία φορέα του σταθμού “α.Epsilon”, στην οποία συμμετέχει μετοχικά, με ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής στην οποία είναι εργαζόμενος ο κ. Φουρθιώτης.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.avgi.gr

Γιάννης Βρούτσης / Νέες αποκαλύψεις για Φουρθιώτη και αιχμές για χειρισμούς της κυβέρνησης

7 Απριλίου 2021
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κατόπιν εορτής καλεί τον εισαγγελέα για τον Μένιο Φουρθιώτη και ενώ θα κληθεί να απολογηθεί στη Βουλή τόσο για την υφαρπαγή δημοσίου χρήματος όσο και για την αστυνομική προστασία που του είχε διατεθεί, ο Γιάννης Βρούτσης προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις αλλά και σε αιχμές κατά της διαχείρισης από την κυβέρνηση
Όπως είπε ο πρώην υπουργός Εργασίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο Μένιος Φουρθιώτης εισέπραξε επί τρεις μήνες από το πρόγραμμα Συν-Εργασία, από 210.000 έως 240.000 ευρώ αφού ο μισθός που παρουσίαζε ήταν από 70.000 έως 80.000 ευρώ.άστε τη συνέχεια στο www.avgi.gr

Διαβάστε επίσης

Ένα ακόμα απίστευτο σκάνδαλο: κυβέρνηση και Φουρθιώτης