Καταστροφή το άνοιγμα με ρεκόρ κρουσμάτων!

Δραματική η πίεση στο ΕΣΥ και εκτός Αττικής – Ρίσκο το άνοιγμα

2 Απριλίου 2021
Μπορεί στην Αττική να παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μια σχετική σταθεροποίηση νέων κρουσμάτων κορονοϊού και εισαγωγών στα νοσοκομεία, όμως στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση δείχνει δραματική επιδείνωση. Χθες οι νέες εισαγωγές με covid σε όλη τη χώρα έφτασαν στο ιδιαίτερα υψηλό νούμερο των 560, με τις 200 από αυτές στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.
Για την Περιφέρεια Αττικής ήδη έχουν ενεργοποιηθεί εφεδρείες και το ΕΣΥ με τη συνδρομή και του ιδιωτικού τομέα που φαίνεται πως κι αυτό φτάνει στα όρια των δυνατοτήτων του, φαίνεται να μπορεί να ανταπεξέλθει, με τις πληρότητες όμως στις ΜΕΘ να κινούνται στο 100 και να διαπιστώνονται σταθερά διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ.
Όμως την ίδια στιγμή στην Επικράτεια η κατάσταση αρχίζει να πιέζεται έντονα. Ήδη σε όλη τη χώρα το 86-87% των ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, κι αυτό τη στιγμή που η έξαρση του τρίτου κύματος δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί σε περιοχές όπως η Κεντρική Μακεδονία και δη η Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.news247.gr

Παγώνη: Όποιος εφημερεύει, περνά τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του – Διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ

2 Απριλίου 2021
Για τις εφιαλτικές εφημερίες στα νοσοκομεία της Αττικής μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.
«Δύσκολες νύχτες, πολύ δύσκολες νύχτες. Ειδικά για όσους συναδέλφους ήταν στα επείγοντα Covid. Ήταν να τους λυπάσαι. Έζησαν τραγικές στιγμές» σημείωσε στο MEGA.
Σύμφωνα με την κα Παγώνη, «όποιος εφημερεύει, περνά τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του» και ξεκαθάρισε πως είναι «μεγάλη ευθύνη των ανθρώπων που διασωληνώνουν».
Αναφερόμενη στην εφημερία στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», στο οποίο εργάζεται, ενημέρωσε πως ολοκληρώθηκε με 72 εισαγωγές, ενώ 13 άτομα είναι διασωληνωμένα εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
Διαβάστε τη συνέχεια στο sputniknews.gr

Γιώργος Παυλάκης / «Παγκόσμια πρώτη να ανοίγει μια χώρα στην κορυφή του επιδημικού κύματος»

1 Απριλίου 2021
«Παγκόσμια πρώτη» αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τομείς της οικονομίας σύμφωνα με τον διευθυντή του Τομέα Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργο Παυλάκη, καθώς την ίδια στιγμή στη χώρα καταγράφονται περισσότερα από 3.500 κρούσματα καθημερινά, οι ΜΕΘ έχουν κατακλιστεί από ασθενείς με κορωνοϊό και το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στο MEGA δήλωσε ότι είναι «παγκόσμια πρώτη το να ανοίγει μια χώρα στην κορυφή του επιδημικού κύματος». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι επικίνδυνο καθώς είναι βέβαιο ότι «κάθε άνοιγμα θα αυξήσει τα κρούσματα».
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.avgi.gr