Αστυνομική επιδρομή στη λαϊκή αγορά Χαλανδρίου!

Αστυνομική επέμβαση στη διάρκεια λαϊκής αγοράς στο Κάτω Χαλάνδρι με μια σύλληψη – Αντιδράσεις δημάρχου και τοπικού ΣΥΡΙΖΑ

6 Μαρτίου 2021

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η καθιερωμένη σαββατιάτικη λαϊκή αγορά στο Κάτω Χαλάνδρι. Η συγκέντρωση αλληλεγγύης πολιτών προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα προκάλεσε την παρέμβαση αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ, με τις μηχανές τους δίπλα στους πάγκους των πωλητών και κοντά σε κόσμο που έκανε τα ψώνια του. Ακολούθησε ένταση στην περιοχή, όπου βρέθηκε και κλούβα διμοιρίας ΜΑΤ, με τις Αρχές να προχωρούν σε σύλληψη μιας γυναίκας. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., το άτομο αυτό κατηγορείται για «βία κατά υπαλλήλου και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης», ενώ θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Με βάση αυτόπτες μάρτυρες, το πρόσωπο αυτό βρισκόταν στη λαϊκή για αγορές και διαμαρτυρήθηκε λόγω της αστυνομικής επέμβασης στην περιοχή.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, καταγράφεται η στιγμή της σύλληψης, με πολίτες να σχολιάζουν, μεταξύ άλλων, ότι «ούτε να καταναλώσουμε με την ησυχία μας δεν μας αφήνετε».

Το σχόλιο του Σίμου Ρούσσου

Έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου της πόλης, ο οποίος σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανέφερε:

«Η πρωτοφανής και απρόκλητη επιδρομή των ΜΑΤ μέσα στην λαϊκή αγορά του Κάτω Χαλανδρίου και οι βιαιότητες ενάντια σε καταναλωτές, περαστικούς και διαμαρτυρόμενους πολίτες αποτελεί επιστροφή σε σκοτεινές εποχές και πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών. Αν νομίζουν οι εμπνευστές της ότι με παρόμοια καμώματα θα καταφέρουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις βαριές ευθύνες τους στην διαχείριση της πανδημίας, την ανεργία, την φτώχεια,τα κλειστά μαγαζιά, να τρομοκρατήσουν ή να διχάσουν τους δημότες της πόλης, κάνουν λάθος. Ας γνωρίζουν ότι παρόμοιες συμπεριφορές είχαν στο παρελθόν και θα ξαναέχουν στο μέλλον την ίδια κατάληξη. Στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας…», κατέληξε ο κ. Ρούσσος.

Η θέση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ

Στο θέμα παρενέβη και η Συντονιστική Επιτροπή της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χαλανδρίου, που εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τόνισε:

«Ενώ η πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης, τόσο στην υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και των οικονομικών επιπτώσεών της, είναι πλέον παραπάνω από εμφανής, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επεκτείνει την επίδειξη αστυνομικής καταστολής φθάνοντας στο επίπεδο επεμβάσεων όπως στη λαϊκή αγορά στο Κάτω Χαλάνδρι στις 06/03. Είναι προφανές πλέον ότι για την κυβέρνηση ο στόχος είναι ο εκφοβισμός του κάθε Δημοκράτη Πολίτη με την επίκληση ή κατασκευή οποιασδήποτε πρόφασης. Με πρόφαση είτε την πανδημία είτε την επίκληση του δόγματος «Νόμος και Τάξη», η βίαιη καταστολή είναι η μοναδική επεξεργασμένη απάντηση της κυβέρνησης.

Σήμερα εισπράττει αυτή την απάντηση όποιος διαμαρτύρεται την καταρράκωση των αρχών του Κράτους Δικαίου, το προηγούμενο διάστημα όποιος αντιδρούσε στην εγκαθίδρυση Αστυνομίας εντός των Πανεπιστημίων και την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Η αντίληψη της κυβέρνησης ότι διά μέσου της άκρατης καταστολής θα διαφύγει από τα προβλήματα που οι πολιτικές της δημιουργούν, εκτός από ανιστόρητη, είναι πλέον και επικίνδυνη. Οι Δημοκρατικοί Πολίτες -όποιος πολιτικός φορέας και εάν τους εκφράζει- δεν εγκλωβίζονται πλέον στα διλήμματα, Δημοκρατία ή Υγεία, Οικονομική Επιβίωση ή Πανδημία, που συντονισμένα και απροκάλυπτα θέτει η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της και κυρίως δεν φοβούνται όπως αποδεικνύει η ιστορία αυτού του τόπου. Κάθε ημέρα από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση θα αντιλαμβάνεται ότι το κράτος δεν συνιστά το λάφυρο ολίγων και αρεστών, η Δημοκρατία και οι θεσμοί της δεν φυλακίζονται ούτε διώκονται».

Πηγή φωτό: Ελεάννα Κούνουπα και βίντεο: Χριστίνα Χρηστίδου

Πηγή: amarysia.gr