Στην “τελική ευθεία” ο Κουφοντίνας. Έκκληση του Κώστα Γαβρά στον Πρωθυπουργό

Ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας επέμεινε έντονα για την αφαίρεση του ορού που τον κρατάει στη ζωή, παρά τις αντιρρήσεις των γιατρών, και τελικώς του αφηρέθη. Οι γιατροί κατάφεραν πάντως να διατηρήσουν συνδεδεμένο τον φλεβοκαθετήρα.

Οι αρχές (εγχώριες, αν όχι και “υπερατλαντικές”) δεν μοιάζουν να συγκινούνται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις, παρά το γεγονός ότι ακόμα και η ίδια η σύζυγος του δολοφονηθέντος Παύλου Μπακογιάννη έχει ζητήσει την εφαρμογή του νόμου.

Ο Κουφοντίνας θα είναι πιθανότατα ο πρώτος απεργός πείνας που θα πεθάνει από απεργία πείνας στην Ευρώπη, μετά την περίπτωση του Ιρλανδού Μπόμπυ Σαντς, πριν από σαράντα χρόνια. Την ίδια στιγμή μάλιστα που ένα πλήθος αρνητικών σχολίων για τη χώρα εμφανίστηκε παγκοσμίως, με αφορμή την υπόθεση Μενδώνη.

Την ακόλουθη έκκληση προς τον Πρωθυπουργό απηύθυνε ο παγκόσμιας φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς

“Απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού, να τηρήσει την υποχρέωσή του στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και των νόμων και να διατάξει την επιστροφή του καταδικασμένου κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στις Φυλακές Κορυδαλλού”.

Διαβάστε επίσης

Για την υπόθεση του κρατούμενου και απεργού πείνας Κουφοντίνα