Το facebook διαγράφει εκδηλώσεις, μπλοκάρει δημοσιογράφους και ΜΜΕ

Νέο περιστατικό λογοκρισίας στο Facebook

24 Ιανουαρίου 2021
Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι ιδιαίτερα ανησυχητικές καταγγελίες για περιστατικά λογοκρισίας στο Facebook. Αυτή τη φορά διαγράφηκε εκδήλωση στήριξης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ η σελίδα «Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά» προειδοποίηση ότι κινδυνεύει να καταργηθεί εξαιτίας «συνεχόμενων παραβιάσεων» που δεν διευκρινίζονται.
«Οι απαγορεύσεις διαδέχονται η μια την άλλη. Όχι μόνο οι διαδηλώσεις, οι βόλτες αλλά και οι συζητήσεις φαίνεται ότι ενοχλούν και θεωρούνται επικίνδυνες για την “δημοκρατία” τους. Η διαδικτυακή εκδήλωση για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα “κατέβηκε” απο το facebook ενώ μας ανακοινώθηκε ότι το επόμενο βήμα θα είναι να “κατέβουν” και οι σελίδες των οργανώσεων» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών/στριών», η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, η «Κόκκινη γραμμή», το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» και η «Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά».
Και προσθέτουν πως «ενώ απειλείται η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα που διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα του να επιστρέψει πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο νόμος που η κυβέρνηση έχει ψηφίσει, ενώ πανεπιστημιακοί, σωματεία, αγωνιστές ενώνουν την φωνή τους για να υπερασπίσουν στοιχειώδη δικαιώματα, η λογοκρισία και η καταστολή συνεχίζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο Συνήγορος του πολίτη καταθέτει ερωτήματα για τους παράνομους χειρισμούς της κυβέρνησης».
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.efsyn.gr

Η λογοκρισία του Facebook ξαναχτύπησε: Μπλόκαραν τον λογαριασμό του Άρη Χατζηστεφάνου

10 Ιουνίου 2020
Ο ελεγκτικός μηχανισμός του Facebook «κατέβασε» -για 24 ώρες- το προφίλ του Άρη Χατζηστεφάνου, έπειτα από ανάρτηση του γνωστού δημοσιογράφου για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.
Το προφίλ του Άρη Χατζηστεφάνου στο Facebook «κατέβασαν» -για 24 ώρες- οι ελεγκτικές αρχές του δημοφιλούς social media, σε ακόμη ένα περιστατικό λογοκρισίας.
«Σήμερα το απόγευμα (σ.σ. Τρίτη) πληροφορήθηκα ότι το Facebook μπλόκαρε για 24 ώρες τον προσωπικό μου λογαριασμό για μια σατιρική φωτογραφία που δημοσίευσα σχετικά με το νέο κόμμα του υπόδικου, ναζιστή Ηλία Κασιδιάρη» γνωστοποίησε ο δημοσιογράφος.
Κατά τον ίδιο, πρόκειται για τη φωτογραφία του νεόκοπου κόμματος «Έλληνες Για την Πατρίδα», το οποίο σε αρκετές ιστοσελίδες παρουσιάστηκε ως «Έλληνες Γ.Τ.Π.».
Διαβάστε τη συνέχεια στο sputniknews.gr

Λογοκρισία από το Facebook σε βάρος του τοπικού Τύπου της Ροδόπης;

30 Νοεμβρίου 2019
Σε μια απίστευτη πράξη λογοκρισίας και φίμωσης σε βάρος μερίδας του τοπικού Τύπου της Κομοτηνής προχώρησε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου το Facebook.
Με την δικαιολογία ότι «παραβιάζονται οι όροι της κοινότητας σε ότι αφορά το σπαμ», το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε ετσιθελικά -και χωρίς καμία άλλη εξήγηση ή έστω προειδοποίηση- να μπλοκάρει όλες τις αναρτήσεις από τις ιστοσελίδες της «Φωνής της Ροδόπης», του «Παρατηρητή της Θράκης» και του Inkomotini.
Τη δικαιολογία περί σπαμ φυσικά τη θεωρούμε εντελώς προσχηματική καθώς ως γνωστό και οι τρεις ιστοσελίδες κοινοποιούν δικό τους περιεχόμενο που κατά κύριο λόγο αφορά ειδήσεις και ρεπορτάζ από την περιοχή.
Διαβάστε τη συνέχεια στο fonirodopis.gr

Διαβάστε επίσης

Επιλεκτική λογοκρισία κατά της σελίδας «Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια»