Ισραηλινός πρώην πράκτορας -“τσιράκι” του ηγέτη των Εργατικών στη Βρετανία

Τι ακριβώς γυρεύει ένας Ισραηλινός πρώην πράκτορας-χάκερ στο πλευρό του αρχηγού των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ;

22 Ιανουαρίου 2021

Σάλο προκαλεί σε στελέχη και μέρος της βάσης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας η πρόσληψη ενός Ισραηλινού πρώην πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών του στρατού με πρόσχημα την “παρακολούθηση” όσων λέγονται και γράφονται στο Ιντερνετ για το κόμμα.

Ωστόσο είναι έντονες οι ανησυχίες πως ο νεαρός πρώην πράκτορας, Ασαφ Κάπλαν, δεν θα περιοριστεί μόνο σε ό,τι λέγεται και γράφεται γενικά για τους Βρετανούς Εργατικούς αλλά τι γράφουν και λένε ορισμένα μέλη και υποστηρικτές του κόμματος που είναι με την πλευρά του παλαιστινιακού λαού και συμμερίζονται τον αγώνα τους για ελευθερία…

Η πρόσληψη του Ισραηλινού νεαρού Άσαφ Κάπλαν έγινε προ ημερών από τον ίδιο τον ηγέτη του κόμματος, Κιρ Στάρμερ. Όπως αποκάλυψε πρώτα η “Ηλεκτρονική Ιντιφάντα” ο Κάπλαν είχε διατελέσει στέλεχος της περιβόητης Μονάδας 8200 κυβερνοπολέμου του ισραηλινού στρατού που απαρτίζεται κυρίως από νεοσύλλεκτους με προσανατολισμό την πληροφορική και ενδιαφέροντα “χάκερ”.

Η θητεία του Κάπλαν στη Μονάδα 8200 από τον Μάιο του 2009 ως τον Νοέμβριο του 2013 δεν ήταν μυστικό. Ο ίδιος τη διαλαλούσε αρχικά σαν “προσόν” στο βιογραφικό που είχε αναρτήσει στο Linkedin.

Όταν η “Ηλεκτρονική Ιντιφάντα” έβγαλε το θέμα στον αέρα, ο Κάπλαν “εξαφάνισε” την θητεία στην Μονάδα 8200 (μία μικρότερη εκδοχή της αμερικάνικης NSA). Η οργάνωση άλλωστε είχε έρθει στην επιφάνεια το 2014 όταν αποκαλύφθηκε πως αξιοποιούσε προσωπικά ψηφιακά δεδομένα Παλαιστινίων για να τους εκβιάζει ή και να τους στρατολογεί ως πληροφοριοδότες.

Όπως όμως αποκαλύπτει ο Βρετανός δημοσιογράφος Τζόναθαν Κουκ στο Middle East Eye ο Κιρ Στάρμερ δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια για το παρελθόν του Κάπλαν.

Μεταξύ άλλων γιατί οι Ισραηλινοί “πρώην” έχουν “παρελθόν” στη βρετανική πολιτική σκηνή και συχνά εκτελούν χρέη “λομπίστα” των Σιωνιστών με στόχο τη σπίλωση φιλοπαλαιστίνιων Βρετανών πολιτικών είτε είναι στο Συντηρητικό Κόμμα, είτε στους Εργατικούς ή κάπου αλλού.

Χαρακτηριστικό ήταν το σκάνδαλο που είχε αποκαλυφθεί πριν τέσσερα χρόνια από το Αλ Τζαζίρα σε σχέση με τις προσπάθειες που είχε καταβάλλει ένας άλλος Ισραηλινός πρώην πράκτορας, ο Σάι Μασότ, που δούλευε τότε στην ισραηλινή πρεσβεία στο Λονδίνο με βασική αποστολή “καίριες” παρεμβάσεις ή “επιχειρήσεις” στην ενεργό βρετανική πολιτική σκηνή.

Ο Μασότ είχε καταγραφεί μέσω κρυφής βιντεοκάμερας να λέει σε στελέχη του βρετανικού Συντηρητικού κόμματος για το πώς θα μπορούσε να “ρίξει” τον τότε υπουργό Εξωτερικών Άλαν Ντάνκαν γιατί φαινόταν στο Ισραήλ “πως έδειχνε υπερβολική συμπάθεια για τον αγώνα των Παλαιστινίων”! Ο Μασότ δούλευε επίσης στενά με φιλοισραηλινά λόμπι για να επηρεάσει και την πολιτική των Εργατικών στη Μέση Ανατολή και είχε εκφράσει την επιθυμία “να ρίξει” και τον τότε ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν που είναι γνωστός για την αλληλεγγύη και τη συμπάθειά του προς τον παλαιστινιακό λαό.

Δεν ξέρουμε εάν ήταν ο Μασότ ή άλλος…πάντως ο Κόρμπιν πολεμήθηκε άγρια από στελέχη του κόμματός του για…”αντισημιτισμό” ώσπου και αντικαταστάθηκε από τον δηλωμένο Σιωνιστή Κιρ Στάρμερ…

Συνεπώς, καταλήγει ο Τζόναθαν Κουκ στο Middle East Eye, η απόφαση του Στάρμερ να προσλάβει πρώην κατάσκοπο της Μονάδας 8200 στο στρατηγείο των Εργατικών (κάτι που είχε αποτύχει ο Μασότ) “φανερώνει πως το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ να βγάλεις το Ισραήλ εκτός της πολιτικής των Εργατικών”. Aλλά να καταφερθεί πλήγμα στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και όσων υποφέρει από την ισραηλινή κατοχή ώστε να τεθεί εκτός της πολιτικής ατζέντας των Εργατικών “μία από τις πιο ανθεκτικές “κληρονομιές” του βρετανικού ιμπεριαλισμού”: η κατοχή της Παλαιστίνης…

Πηγή: kosmodromio.gr