Κορονοϊός: Εγκληματική πολιτική ορισμένων σούπερ μάρκετ

Εκατοντάδες τα κρούσματα στα σούπερ μάρκετ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

24 Νοεμβρίου 2020
Πάνω από 80 κρούσματα κατήγγειλε ότι έχουν καταγραφεί στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Αττικής τις τελευταίες ημέρες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, κάνοντας λόγο για εκατοντάδες κρούσματα σε όλη την Ελλάδα από τον Αύγουστο κι έπειτα και κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των εκατοντάδων εργαζόμενων που απασχολούνται στα καταστήματα και των χιλιάδων πελατών που εξυπηρετούνται καθημερινά.
Το σωματείο κατήγγειλε ότι οι επιχειρήσεις μετακυλίουν την ευθύνη της προστασίας από τον ιό στους εργαζόμενους, καθώς δεν τους παρέχουν τη δυνατότητα για την πραγματοποίηση τεστ, αποκρύπτουν τα κρούσματα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και κρατούν ανοικτά τα καταστήματα ακόμη και σε περιπτώσεις που είναι διαπιστωμένο ότι οι εργαζόμενοι έχουν κολλήσει τον ιό, βάζοντας σε καραντίνα μόνο τους τελευταίους και χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάλληλη απολύμανση. Από το σωματείο καταγγέλλεται επίσης η συστηματική παραβίαση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων καθώς παρατηρούνται όλο και περισσότερο φαινόμενα υπερωριακής απασχόλησης, αλλαγής ωραρίων και μετακίνησης εργαζόμενων από κατάστημα σε κατάστημα, χωρίς να δίνεται ταυτόχρονα η δυνατότητα για άδεια ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Διαβάστε περισσότερα στο www.avgi.gr

Σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε 102 κρούσματα κορωνοϊού

27 Νοεμβρίου 2020
Στην ανακοίνωση 102 κρουσμάτων κορωνοϊού προχώρησε η αλυσίδα My Market. Η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα μετά τις σχετικές αποκαλύψεις του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και λίγα 24ωρα μετά τη βρετανική έρευνα που κατέτασσε τα σούπερ μάρκετ στις πρώτες εστίες μετάδοσης του κορωνοϊου.
Είναι η πρώτη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που ανακοινώνει επίσημα κρούσματα κορωνοϊού, μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων ότι «αποκρύπτουν για μέρες την ύπαρξη κρουσμάτων και η ζωή συνεχίζεται χωρίς υγειονομικά μέτρα, σε βάρος των εργαζομένων και των καταναλωτών!»
Είναι, δε, εντυπωσιακό ότι τα 2 κρούσματα που είχε αποκαλύψει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων για τα My Market  (Ν. Σμύρνη 1, Αγ. Παρασκευή 1), εκτοξεύθηκαν,  αίφνης, στα 102.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.aftodioikisi.gr

ΑΒ Βασιλόπουλος: Σε ποια καταστήματα αποκαλύφθηκαν κρούσματα κορωνοϊού (λίστα)

28 Νοεμβρίου 2020
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, μία από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που τηρεί απαράδεκτη στάση σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού είναι η ΑΒ Βασιλόπουλος. Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου η επιχείρηση:
-Πρώτον, κρύβει κρούσματα.
-Δεύτερον,  δεν διαψεύδει άλλα και μην επιβεβαιώνει την ύπαρξη κρουσμάτων!
-Τρίτον,  λέει σε εκπροσώπους του σωματείου «δεν φταίμε εμείς αν πάνε στις πλατείες και κολλάνε».
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.aftodioikisi.gr

Έρευνα: Τα σούπερ μάρκετ αποτελούν τη μεγαλύτερη εστία μετάδοσης του κορονοϊού

20 Νοεμβρίου 2020
Τα σούπερ μάρκετ αποτελούν το μέρος με τις περισσότερες πιθανότητες να κολλήσει κανείς κορονοϊό σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.
Η έρευνα της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England) έδειξε πως τα σούπερ μάρκετ αποτελούν την νούμερο 1 εστία μετάδοσης της Covid-19, με τα σχολεία να ακολουθούν.
Τα στοιχεία της μελέτης έδειξαν ότι 128.808 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μεταξύ 9 και 15 Νοεμβρίου. Όλοι αυτοί ανέφεραν τους 9.789 πιο συχνούς χώρους που είχαν επισκεφτεί, σύμφωνα με τη βρετανική Independent.
Διαβάστε περισσότερα στο www.ert.gr

Διαβάστε επίσης

Βασιλόπουλος: Aπολύσεις εν μέσω πανδημίας