«Ζήτημα εντιμότητας, ζήτημα ήθους, ζήτημα πολιτικού πολιτισμού»

Η απάντηση του Λάζαρου Μαύρου στην παραπλανητική αναφορά Νίκου Τριμικλινιώτη.

23 Οκτωβρίου 2020

Δεν τιμά τα όποια πανεπιστημιακά προσόντα του κ. Τριμικλινιώτη, η ελλιπέστατη και γι’ αυτό παραπλανητική αναφορά του στον 18χρονο μαθητή το 1972 Λάζαρο Μαύρο.

Μία απλή αναζήτηση στις εφημερίδες που κυκλοφορούσαν τον Ιανουάριο του 1972 (συμπεριλαμβανομένης και της ΧΑΡΑΥΓΗΣ του ΑΚΕΛ) θα τον ΕΠΕΙΘΑΝ ότι ναι μεν συνελήφθη ο μαθητής, ΑΛΛΑ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ, είτε για την σημαία της Βουλής, είτε για οτιδήποτε άλλο.

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ δεν προσήχθη στο δικαστήριο ο μαθητής.

Πράγμα το οποίο ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ όσοι αποφάσισαν να εκστρατεύσουν εναντίον του κατά την περίοδο 2002-2004 κατά την περίοδο του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ (δηλαδή ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ μετά το 1972) ελαυνόμενοι πρόστυχα από ένα παραπλανητικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΠΑΤΡΙΣ” του 1972.

Δεν είναι μόνο ζήτημα “πανεπιστημιακών προσόντων”, αλλά και ζήτημα ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ και ζήτημα ΗΘΟΥΣ και ζήτημα ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Κρίμα…

xaravgi.jpg

Φωτογρ. ΧΑΡΑΥΓΗΣ 18.1.1972 ευκόλως προσβάσιμη και στο ψηφιοποιημένο αρχείο του ΓΤΠ και στους τόμους των εφημερίδων σε δημόσιες βιβλιοθήκες της Λευκωσίας, για ΚΑΘΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο.

Τα όσα παραπλανητικά έγραψε ο Νίκος Τριμικλινιώτης για το Λάζαρο Μαύρο βρίσκονται σε ανάρτησή του στο Facebook. Είχε προηγηθεί αναφορά του ότι η «Σημερινή» στήριξε το πραξικόπημα το 1974, ενώ η εφημερίδα είχε κυκλοφορήσει το 1976.

Πηγή: simerini.sigmalive.com