Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε για τις ασκήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού

Κυπρος: Προς «αλλαγη καθεστωτος»;
Κυπρος: Προς «αλλαγη καθεστωτος»;

3 Σεπτεμβρίου 2020

Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε για την πραγματοποίηση ασκήσεων του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Κληθείς να σχολιάσει τη νέα Navtex που εξέδωσε η Τουρκία για ασκήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, ο κ. Κούσιος είπε ότι «είναι γνωστό σε όλους εδώ και πολλά χρόνια ότι η Ρωσία απευθύνεται στην Κύπρο στις περιπτώσεις έκδοσης Notam ή Navtex και είναι γνωστό ότι απευθύνεται σε συγκεκριμένο οργανισμό» τον NAVAREA III, στην Ισπανία. Είπε ακόμη «είναι επίσης γνωστό ότι η Τουρκία παρεμβαίνοντας εκδίδει κάποιες άλλες Navtex».

Ο Εκπρόσωπος είπε ότι η διαδικασία είναι ότι η Ρωσία «απευθύνεται στον NAVAREA III, αλλά εμείς έχουμε ενημέρωση» και πρόσθεσε ότι «όταν θα πρόκειται για έκδοση Notam αυτό γίνεται από την Κυπριακή Δημοκρατία μετά από αίτημα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ερωτηθείς κατά πόσον ενημερώθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Κούσιος είπε «σαφέστατα ενημερώθηκε για όλα».

Κληθείς να πει κατά πόσον η Κυπριακή Δημοκρατία έχει παράπονο σε σχέση με την διαδικασία που ακολουθήθηκε, ο κ. Κούσιος απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε ότι «το παράπονο μας είναι για την εκμετάλλευση που τυγχάνει από την Τουρκία».

Πηγή: http://e-shocknews.com/?p=132671