“Τρίπλα” Τσαβούσογλου για διάλογο με την Ελλάδα

1 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να τεθεί σε ισχύ η νέα τουρκική NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis και παράλληλα με συγχορδία προκλητικών δηλώσεων και απειλών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και των επιθετικών τουρκικών δημοσιευμάτων, ήρθε και η δήλωση για διάλογο.

Η Τουρκία είναι ανοικτή στον διάλογο με την Ελλάδα προκειμένου να λυσούν τις διαφορές τους αναφορικά με τα δικαιώματα στη Μεσόγειο και τους πόρους, εφόσον είναι ανοικτή και η Αθήνα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Είμαστε υπέρ του να καθίσουμε στο τραπέζι και να διαπραγματευτούμε με όλους στην Ανατολική Μεσόγειο για να μοιραστούμε τους πόρους σωστά» υποστήριξε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε  ότι «η Τουρκία είναι ανοιχτή στο διάλογο για την επίλυση διαφορών, εφόσον είναι και η Αθήνα. Η Ελλάδα προσπαθεί να προκαλέσει την Τουρκία επιδεικνύοντας επιθετική συμπεριφορά».

«Εάν η στρατιωτικοποίηση του Καστελλόριζου υπερβεί το συμφωνημένο όριο, η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα χάσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: www.sofokleousin.gr