Φτάνει στη Λάρνακα η τρίτη παρτίδα βοήθειας

16 Απριλίου 2020

Την τρίτη παρτίδα βοήθειας από την Κίνα αναμένεται να φτάσει απόψε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, σύμφωνα με τον Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο Huang Xingyuan.

«Η επίσημη βοήθεια της Κίνας προς την Κύπρο, που περιλαμβάνει 5000 προστατευτικές στολές, 10000 μάσκες Ν95 και δοκιμαστικά κιτ για 10008 άτομα είναι καθοδόν από την Tijian με μια Κυπριακή ναυλωμένη πτήση, που αναμένεται να προσγειωθεί απόψε στο αεροδρόμιο Λάρνακας» έγραψε ο Πρέσβης στον λογαριασμό του στο twitter.

Σε άλλη ανάρτηση, αναφέρεται εξάλλου ότι η Πρεσβεία της Κίνας παρέδωσε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 500 μάσκες από τα αποθέματά της στην υπεραγορά Αλφαμέγα για την προστασία των υπαλλήλων της.

Αναστάληκε «κατά λάθος» ο λογαριασμός

Εξάλλου, αποκαταστάθηκε ο λογαριασμός του Κινέζου Πρέσβη στο Twitter, ο οποίος είχε ανασταλεί στις 13 Απριλίου, με την εταιρεία να κάνει λόγο για λάθος σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας της Κίνας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο λογαριασμός του Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο Huang Xingyuan είχε ανασταλεί στις 13 Απριλίου χωρίς προηγούμενη γραπτή ειδοποίηση, για λόγους που είχαν να κάνουν με «παραβίαση των κανόνων του Twitter».

Ο Πρέσβης, προστίθεται, απευθύνθηκε στο Twitter, ζητώντας νομική και εύλογη εξήγηση για την αναστολή του λογαριασμού του, λέγοντας ότι επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων του για άλλες κινήσεις.

Στις 15 Απριλίου το Twitter απολογήθηκε για την αναστάτωση που προκλήθηκε από την αναστολή του λογαριασμού και εξήγησε ότι αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο λογαριασμός «επισημάνθηκε κατά λάθος ως spam», προστίθεται.

Ακολούθως ο λογαριασμός του Πρέσβη της Κίνας αποκαταστάθηκε και η εν λόγω ανακοίνωση αναρτήθηκε στο Twitter.

«Σχόλια και συζητήσεις για θέματα που αφορούν την Κίνα και τς σχέσεις Κίνας-Κύπρου είναι όπως πάντα ευπρόσδεκτα. Ο Πρέσβης Huang έστειλε ήδη δύο tweet σήμερα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: e-shocknews.com