Τούρκος υπουργός Εσωτερικών: Ρίξαμε στην Ελλάδα πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα

Οι τουρκικές Αρχές έριξαν πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα προς την Ελλάδα, στα σύνορα του Έβρου, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

26 Μαρτίου 2020

Σκηνικό έντασης στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο περιέγραψε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, λέγοντας ότι οι τουρκικές Αρχές έριξαν στο ελληνικό έδαφος πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα καθώς ένας πρόσφυγας τραυματίστηκε στο μάτι από ελληνική πλαστική σφαίρα.

Μιλώντας στο κανάλι «Α Χαμπέρ», ο Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι «150.600 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα, ενώ στο Παζάρκουλε περιμένουν ακόμη 4.600 άτομα».

Αναφερθείς στην αντίδραση των ελληνικών αρχών που βρίσκονται στα σύνορα στον Έβρο, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε:

«Έριξαν πλαστικές σφαίρες κι ένας πρόσφυγας τραυματίστηκε στο το μάτι. Τους προειδοποιήσαμε ότι εάν το ξανακάνουν, θα απαντήσουμε στο δεκαπλάσιο. Το ξανάκαναν και απαντήσαμε στο δεκαπλάσιο. Ρίξαμε στην απέναντι πλευρά πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα και θα το ξανακάνουμε».

Κουμουτσάκος: Ο κ. Σοϊλού μού είχε πει ότι θα στείλει χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, αποκάλυψε τις απειλές για το άνοιγμα των συνόρων στον Έβρο που είχε εκτοξεύσει εναντίον του ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατήγγειλε συνειδητό και οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας για την εκμετάλλευση απελπισμένων μεταναστών ως «πιόνια» που εξυφαινόταν επί μήνες.

«Θα σας στείλω είχε πει τότε ο κ. Σοϊλού, 25.000 το Σάββατο, 50.000 την Κυριακή και 75.000 τη Δευτέρα. Αποκαλύπτω σήμερα ότι αυτό μου είχε ειπωθεί τότε. Άρα είχαμε ένα σχέδιο οργανωμένο, εκμετάλλευσης των ελπίδων απελπισμένων ανθρώπων, για να επιτευχθούν γεωστρατηγικοί στόχοι δια εκβιασμού της Ευρώπης. Υπήρχε καμία άλλη επιλογή από το σφράγισμα των συνόρων, για την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας; Προφανώς όχι. Άλλωστε είναι υποχρέωση των κρατών, που πηγάζει από το διεθνές και το κοινοτικό δίκαιο», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Πηγή: https://sputniknews.gr/