Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της αμερικανικής επίθεσης και την προδοσία Τσίπρα

Εξώδικο Αχτσιόγλου για τις εις βάρος της συκοφαντίες

20 Σεπτεμβρίου 2023

Εξώδικο στο site 1voice.gr και στον συντάκτη του άρθρου του, Νίκο Μανεσιώτη, που υποστήριζε ότι η Έφη Αχτσιόγλου πίεζε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου μετά τη δεύτερη εκλογική ήττα, έστειλε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας ταυτόχρονα στο ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας. Απαιτεί από τον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη του μέσου να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη δημόσια από την ίδια και «από τα χιλιάδες μέλη και του ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ», ειδάλλως θα κινηθεί νομικά.

Υπενθυμίζουμε ότι το site δημοσίευσε «ρεπορτάζ» το οποίο δεν συνοδευόταν από κανένα αποδεικτικό υλικό και το οποίο έφερε τίτλο «Έφη Αχτσιόγλου: Το μήνυμα που εξόργισε τον Αλέξη και τα βρόντηξε» και στο οποίο γινόταν λόγος για sms που έστειλε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην πρόεδρο του κόμματος με το οποίο του ζητούσε να παραιτηθεί. Μάλιστα, εκεί αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «αυτό ήταν το μήνυμα που ξεχείλισε το ποτήρι….».

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.efsyn.gr

Οι «αρουραίοι» του ΣΥΡΙΖΑ και τα bots του Κασσελάκη

20 Σεπτεμβρίου 2023

Δύο μέρες μετά τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ο στενός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, που στο παρελθόν έχει, ουκ ολίγες φορές εκφράσει, τις απόψεις του τέως προέδρου με σημειώματα στην Αυγή, σε νέο άρθρο του στο avgi.gr με τίτλο «Τι λέει ο Τσίπρας;» υπογραμμίζει εμφατικά πως ο τελευταίος δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο υποψηφίους, παραμένοντας «στεγανά ουδέτερος».

Η είδηση όμως ήταν αλλού. Η κατηγορηματική διάψευση συγκεκριμένων fake news, σύμφωνα με τα οποία η ηγεσία του είχε υπονομευτεί από την Εφη Αχτσιόγλου. Η τελευταία και το περιβάλλον της έχουν δεχτεί τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα τις μέρες πριν από τις εκλογές, έναν οχετό παραπληροφόρησης, επιθέσεων και αστήρικτων σεναρίων από συγκεκριμένα «κέντρα» και «κανάλια», τα οποία προέρχονται κατά βάση από -κατά δήλωσή τους- ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.efsyn.gr

Τσακαλώτος κατά Πολάκη: «Δεν μπορεί να κάνει καμπάνια με αυτή τη λάσπη»

20 Σεπτεμβρίου 2023

Πυρά κατά του Παύλου Πολάκη εξαπολύει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τώρα, ο οποίος έχει δηλώσει τη στήριξή του στην Έφη Αχτσιόγλου ενόψει του β’ γύρου των εσωκομματικών προεδρικών εκλογών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε δήλωση-απάντηση στον Παύλο Πολάκη μετά τα σχόλια του κατά της υποψήφιας προέδρου, κάνοντας λόγο για «λάσπη» την ώρα που η εσωκομματική αντιπαράθεση μεταξύ των «στρατοπέδων» γίνεται σε υψηλούς τόνους και οι δημόσιες παρεμβάσεις είναι πολλές και γεμάτες αιχμές.

Όπως είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1: «Δεν κερδίζεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είσαι καλός».

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.efsyn.gr

ΣυΡιζΑ: τα δύο μέτωπα

21 Σεπτεμβρίου 2023

Μετά τη στήριξη του Νίκου Παππά στον Στέφανο Κασσελάκη, το βράδυ της Τρίτης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τοποθετήθηκε ενόψει της κάλπης της 24ης Σεπτεμβρίου εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς τη δική του στήριξη στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε ότι επί της ουσίας ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και μια στρατηγική νίκης απέναντι στη νεοφιλελεύθερη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως είπε, αντί για σχέδιο υπάρχει «μία πρόταση: “Ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα… εμπιστευτείτε με”». Σημείωσε δε ότι από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο «που θα μπορούσε να συζητηθεί σε συνέδριο, όπου οι σύνεδροι θα μπορούσαν να προτείνουν αφαιρέσεις, προσθέσεις ή τροποποιήσεις». Με αιχμηρό τρόπο αναφέρει ότι «την Κυριακή, κανονικά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σχέδια. Κανονικά», για να συμπληρώσει ότι «αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τελικά μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος».

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.kamini.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.