Η Γερμανία υποστηρίζει τον Ερντογάν

Γερμανία: Στο πλευρό Ερντογάν για άνοιγμα συνόρων – Πίεση προς Ρωσία!

Η γερμανική κυβέρνηση αποφεύγει να καταδικάσει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το άνοιγμα των συνόρων προς την Ε.Ε.

Τόσο η καγκελαρία όσο και το υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζονται πως «αναμένουν» ότι θα τηρηθεί η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας στο προσφυγικό. Όπως διαβεβαιώνουν εκπρόσωποί τους στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Zeitung, η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Ο δε πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής, ο χριστιανοδημοκράτης Νόρμπερτ Ρέτγκεν δηλώνει στην ίδια εφημερίδα πως η Γερμανία αλλά και η Ε.Ε. δεν θα πρέπει να αντιδράσουν σκληρά!

Καλύπτοντας πλήρως τους τυχοδιωκτισμούς της Άγκυρας, ο Γερμανός πολιτικός δεν διστάζει να δηλώσει ότι το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων έχει μεν «προς τα έξω την μορφή μιας απειλής», επί της ουσίας πρόκειται όμως για μια «κραυγή βοήθειας» προς την Ευρώπη. Ο πρόεδρος Ερντογάν απέτυχε σύμφωνα με τον Ρέντκεν στην προσπάθειά του να συνεργαστεί με τη Ρωσία. Με το άνοιγμα των συνόρων ζητά τώρα την βοήθεια των Ευρωπαίων.

Το ζητούμενο είναι, σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, τα κράτη της Δύσης να παρακινήσουν τη Ρωσία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να βρεθεί μια λύση στη Συρία, ακόμη και με την απειλή επιβολής νέων κυρώσεων!

Απροκάλυπτα, δηλαδή, εγκρίνεται πλήρως η κατοχή εδαφών της Συρίας από την Τουρκία και καταδικάζεται η Ρωσία για τη βοήθεια που προσφέρει στους Σύριους για ανάκτηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας τους.

Πηγή: https://iskra.gr/