Ξεσηκώνονται κατά των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή, σπρώχνουν στην έξοδο τον Νετανιάχου. Μόνο σε Ελλάδα – Κύπρο δεν τα πήρανε χαμπάρι!

Ο Πομπέο ανέβαλε την επίσκεψή του στο Κίεβο μετά τα γεγονότα στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη

1 Ιανουαρίου 2020

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο ανέβαλε την επίσκεψή του στην Ουκρανία, όπως και το ταξίδι στην Κύπρο.

O Αμερικανός ΥΠΕΞ, θέλει «να παρακολουθήσει την κατάσταση» στην πρεσβεία της Ουάσιγκτον στη Βαγδάτη, η οποία καταλήφθηκε χθες από διαδηλωτές, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Όρταγκους.

Ο ΥΠΕΞ «απαιτείται να παραμείνει στην Ουάσιγκτον προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Όρταγκους.

Αναβάλλεται και η επίσκεψη Πομπέο στην Κύπρο

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως ανεστάλη το πλήρες πρόγραμμα της διπλωματικής περιοδείας του Πομπέο το αμέσως επόμενο διάστημα. Η ανακοίνωση, επιβεβαιώνει δημοσιεύματα του France 24 και άλλων διεθνών ΜΜΕ, πως ο Μάικ Πομπέο δεν θα ταξιδεύσει ούτε στη Λευκωσία λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο Ιράκ, μετά την επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη. Πλέον το χρονοδιάγραμμά της περιοδείας του θα επαναπροσδιορισθεί.

Η επίσκεψη του Πομπέο την Παρασκευή στο Κίεβο αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, έπειτα από την παραπομπή για καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, λόγω της παρέμβασής του στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζιελενσκι για να τον εξυπηρετήσει στους στόχους του ενόψει των φετινών εκλογών στις ΗΠΑ. Ο Πομπέο επρόκειτο να έχει συζητήσεις κυρίως με τον Ζιελένσκι.