Νέο, βαρύτατο πλήγμα στις ελληνορωσικές σχέσεις

Τη στιγμή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει στις εξωτερικές της σχέσεις μια κρίση που μπορεί να εξελιχθεί σε κρίση ανάλογη τουλάχιστο με το 1974, η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας τη γραμμή της προηγούμενης, κάνει όλα τα “χατήρια” που της ζητάνε οι δυτικοί, με αποτέλεσμα να οδεύουμε στην σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή των ελληνορωσικών σχέσεων.
Φαίνεται η Αθήνα εκτιμά ότι είμαστε τόσο δυνατοί τώρα που δεν έχουμε ανάγκη φιλικές σχέσεις με κανέναν πλην των γνωστών για τη φιλελληνική τους δράση “εταίρων και συμμάχων”.Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε τώρα την έκδοση του Ρώσου υπήκοοου Βίνικ στη Γαλλία παρόλο που, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι συνήγοροί του, έχει προτεραιότητα, κατά την ελληνική έννομη τάξη, το αίτημα έκδοσής του στη Ρωσία από όπου κατάγεται. Το πιθανότερο είναι ο Βίσνκι από τη Γαλλία να καταλήξει στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, που ενδιαφέρονται να του αποσπάσουν τα όσα γνωρίζει για το θέμα των κρυπτονομισμάτων..
Το γεγονός έγινε πρώτη είδηση στη Ρωσία και προκάλεσε ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα
Δ.Κ.

Απαράδεκτη απόφαση Ελλάδας: Εκδίδεται στη Γαλλία, αντί Ρωσίας, ο “Mr Bitcoin”

20 Δεκεμβρίου 2019

Απόφαση ώστε ο 40χρονος Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ ,γνωστός ως Mr Bitcoin», να εκδοθεί τελικά πρώτα στη Γαλλία έλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Στην απόφαση αναφέρεται ότι ως δεύτερος προορισμός πρέπει να είναι οι ΗΠΑ και τελευταίος η Ρωσία.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Ρώσικης πρεσβείας αλλά και του ίδιου του Βίνικ που επιθυμούσε την έκδοσή του στη Ρωσία και ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα νέα απεργία πείνας.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έχει ακόμη λάβει γνώση της απόφασης καθώς του επιδόθηκε στα ελληνικά. Επίσης, υπέβαλλε πριν από λίγη ώρα αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ όπως λέει ούτε η ίδια δεν γνωρίζει ακόμη το ακριβές περιεχόμενο της απόφασης.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα:

«Πληροφορηθήκαμε για το περιεχόμενο της απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης της Ελλάδος που καθορίζει την προτεραιότητα εκτέλεσης των αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων για την έκδοση του Ρώσου υπηκόου κ. Αλεξάντρ Βίνικ στη Ρωσία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Στο πρώτο στάδιο ο κ. Βίνικ θα εκδοθεί στη Γαλλία. Ενημερώσαμε τη Μόσχα για αυτό. Λυπούμαστε για το γεγονός ότι το τεκμηριωμένο αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας για την ως προτεραιότητα έκδοση του Αλεξάντρ Βίνικ στη χώρα της υπηκοότητας του αγνοήθηκε».

Πηγή: https://iskra.gr/

Διαβάστε επίσης

Έφεση κατά της απόφασης έκδοσης του Mr Bitcoin στη Γαλλία

Ατελείωτος ο κατάλογος αμερικανικών εντολών που εκτελεί η Ελλάδα, ακόμα κι αν είναι παράνομες!

Όλα τα είχαμε, τα πυρηνικά μας έλειπαν! – Το τρίγωνο Ελλάδα-Ρωσία-Τουρκία