Τεκτονικές αλλαγές στα Βαλκάνια: Η Σερβία αγοράζει S-400 και υπογράφει συμφωνία με την Ευρασιατική ‘Ενωση

S-400 και Pantsir στη Σερβία πουλάει ο Πούτιν και οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις που πλέον δεν τρομάζουν!

7/11/2019
Η Ρωσία θα προμηθεύσει στη Σερβία αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir-S στη Σερβία τους επόμενους μήνες σύμφωνα με  συμφωνία που έχει ήδη υπογραφεί, μετέδωσε το Σερβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο Matthew Palmer, ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, προειδοποίησε τη Σερβία ότι η αγορά ρωσικών όπλων τη “θέτει σε κίνδυνο” για επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ . Οι Αμερικανοί θα πρέπει να έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι με τον τρόπο που διαχειρίζονται τον Ερντογάν και την Τουρκία έχουν αρχίσει να μην τρομάζουν και τόσο με τις απειλές κυρώσεων.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug , τα συστήματα  Pantsir-S, θα παραδοθούν στη Σερβία μέσα σε λίγους μήνες.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.militaire.gr

Σερβία: Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση

25/10/2019
Υπεγράφη σήμερα στη Μόσχα η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην Σερβία και την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EAEU) που συνθέτουν οι χώρες: Ρωσία, Καζακστάν, Κιργισία, Λευκορωσία και Αρμενία.
Από την πλευρά της Σερβίας, την συμφωνία υπέγραψε η πρωθυπουργός Άννα Μπέρναμπιτς, ενώ από την EAEU, οι πρωθυπουργοί των χωρών μελών. Με την συμφωνία αυτή, η Σερβία θα έχει δικαίωμα να προωθεί σχεδόν το 100% των προϊόντων που παράγει, σε μία αγορά 183 εκατομμυρίων.
Εξαιρέθηκαν από την συμφωνία τα αυτοκίνητα που παράγονται στην Σερβία από την ιταλική βιομηχανία Fiat. Εκτιμάται ότι η συμφωνία αυτή θα ευνοήσει ιδιαίτερα τον αγροτικό τομέα και την κτηνοτροφία, με δεδομένο ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα αυτών των κλάδων, κυρίως από την Ρωσία, εξαιτίας των κυρώσεων που της επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.businessdaily.gr

‘Οταν η Ρωσία πρότεινε εμμέσως στην Ελλάδα να συνδεθεί με την Ευρασιατική ‘Ενωση

ΣΕΡΓΚΕΙ ΓΚΛΑΖΙΕΦ, ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΒΛ. ΠΟΥΤΙΝ: “ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ!”
14/6/2015
Συνέντευξη στον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο
Στη σημαντικότερη ίσως παρέμβαση, ή τουλάχιστον «κατάθεση γνώμης» για το ελληνικό πρόβλημα που μας ήρθε από τη Ρωσία του Πούτιν, στη διάρκεια της πενταετούς ελληνικής κρίσης, και μάλιστα στο πιο κρίσιμο σημείο της συνεχιζόμενης «συμπίεσης» της Αθήνας από την τρόικα, προβαίνει, στη συνέντευξη που μας έδωσε και ακολουθεί, ο ακαδημαϊκός Σεργκέι Γκλάζιεφ, αρχιτέκτων της Ευρασιατικής ‘Ενωσης, και θεωρούμενος ένας από τους συμβούλους του Ρώσου Προέδρου με τη μεγαλύτερη επιρροή.Ο Γκλάζιεφ εκφράζει, εντός του «στενού πυρήνα» της ρωσικής εξουσίας, την πλέον «κρατικιστική», πατριωτική, κριτική στην παγκοσμιοποίηση, ίσως και κάπως «σοσιαλιστική» τάση. Σε περίπτωση που το Κρεμλίνο αποφασίσει, υπό την πίεση των διεθνών εξελίξεων, πάει σε λιγότερο «φιλελεύθερη», πιο «κρατικιστική» και «προστατευτική» κατεύθυνση στην οικονομική πολιτική, θεωρείται το φαβορί για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.konstantakopoulos.gr