Κουβέλης και Μνημόνιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Δεν κυβερνάμε την Ελλάδα.Κυβερνάμε τους κυβερνήτες της Ελλάδας». Αυτό θα μπορούσε να αναφωνήσει σήμερα ο Πόουλ Τόμσεν, παραφράζοντας τη ρήση του Λόρδου Κρόμερ για την Αίγυπτο.

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί άναυδος τις προσπάθειες να παραχαραχτεί και η εντολή που έδωσε και το νόημα της ψήφου του. Μετά τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, που εξαπάτησε τους ‘Ελληνες με το «λεφτά υπάρχουν» για να μας βάλει στο Μνημόνιο της ντροπής, μετά τη μετατροπή εν μια νυκτί του Αντώνη Σαμαρά από αντίπαλο σε οπαδό του Μνημονίου, η τρόικα χρειάζεται μία ακόμη προδοσία για να ενεργοποιήσει την τρίτη λύση της για την επιβολή του μνημονίου. Γιατί αυτό σημαίνει η επιχείρηση συγκρότησης κυβέρνησης Μνημονίου και Τρόικας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, που παρουσιάζεται ως δήθεν «οικουμενική».

Στις 6 Μαΐου, ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε μαζικά το Μνημόνιο της χρεωκοπίας και κατεδάφισε τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν, λεηλάτησαν και πρόδωσαν τη χώρα του. Ο σχηματισμός μιας δήθεν οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή αυτών των κομμάτων, που παραμένουν οι προεκτάσεις και τα εργαλεία της τρόικας στην Ελλάδα, γι’ αυτό και δεν τολμούν να αναθεωρήσουν τις γραπτές δεσμεύσεις προς τα αφεντικά τους, θα αποτελέσει εθνικά ανεύθυνη, επικίνδυνη προδοσία του ελληνικού λαού και της ψήφου του.

Ελπίζουμε ότι ο Φώτης Κουβέλης θα σεβαστεί την ιστορία του, τον κόσμο της αριστεράς που τον στήριξε, τις προεκλογικές δεσμεύσεις έναντι των δικών του ψηφοφόρων, θα σεβαστεί τη δημοκρατία και το ύψιστο εθνικό συμφέρον του ελληνικού λαού. Ελπίζουμε ότι δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης προδοσίας που του ζητάνε να στηρίξει, θα αρνηθεί να δώσει το σωσίβιο στον καταρρέοντα δικομματισμό που απαιτεί η τρόικα, θα βοηθήσει την ενότητα των δυνάμεων που αγωνίζονται, η κάθε μια με τον τρόπο της, για να σταματήσει η ταχεία εθνική καταστροφή που οργανώνουν οι πολιτικές του Μνημονίου. Ελπίζουμε ότι η «Δημοκρατική Αριστερά» θα παραμείνει εκεί που την καλεί η ιστορία και το όνομα που διάλεξε, δηλαδή στο ευρύτερο δυνατό μέτωπο για την αντίσταση στο μνημόνιο.
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ηςΜαίου δεν επιτρέπει τον σχηματισμό κυβέρνησης που να υλοποιήσει την εντολή αλλαγής της μνημονιακής πορείας. Κάθε άλλη κυβέρνηση θα συνιστούσε βαριά παραβίαση της δημοκρατικής τάξης και θα έβαζε σε ανείπωτες περιπέτειες τη χώρα.Η άμεση προσφυγή σε νέες εκλογές, η ευρύτερη δυνατή ενότητα των αντιμνημονιακών δυνάμεων, η κινητοποίηση του ελληνικού λαού για τη σωτηρία της Ελλάδας, είναι ο μόνος δρόμος σήμερα για την προστασία του ‘Εθνους και της Δημοκρατίας μας.

Αθήνα, 13 Μαΐου 2012

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών -Σπίθα