Οι δίκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τους πλειστηριασμούς

Η δίκη των μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη συμμετοχή τους στις δράσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας που είχε προγραμματιστεί για χθες αναβλήθηκε για σήμερα Πέμπτη 31 Οκτώβρη 2019 (Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, 3ος όρ.-Εφετείο).

Χθες, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον δάσκαλο και Δημοτικό Σύμβουλο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Ηλία Μήλιο και τον Δικηγόρο, πρ. Μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ζήση Κλεισιάρη που κατηγορούνται για «παρακώλυση» συναγωνισμού και «παράνομη βία», γιατί συμμετείχαν, μαζί με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους στις συγκεντρώσεις που καλούσε ο Συντονισμός κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης για την προστασία της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών, βρέθηκαν 100 και πλέον πολίτες στα δικαστηρία Θεσσαλονίκης, όπου καλείται και νέα κινητοποίηση σήμερα.

Όπως αναφέρει ο  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ, απαιτεί

Την αθώωση των δύο συναγωνιστών και την άμεση παύση κάθε δίωξης και απόσυρση όλων των κατηγοριών σε βάρος όλων των διωκόμενων μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών
Την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων και την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με την καθιέρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες και κράτος

Αναβλήθηκε η δίκη Λαφαζάνη για τους πλειστηριασμούς – «Λιποτάκτησαν» οι μάρτυρες κατηγορίας

Χαμός στη δίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες για την παρεμπόδιση πλειστηριασμών.
Μια δίκη που πήρε αναβολή και που για το λόγο αυτό προκάλεσε την οργή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Π. Λαφαζάνης, μιλώντας στο in.gr έκανε λόγο για πολιτικά μεθοδευμένη και “προκατασκευασμένη” διαδικασία παρωδία και κατήγγειλε ότι η αναβολή έγινε λόγω της σκόπιμης διατεταγμένης απουσίας, όλως τυχαίως, όλων συλλήβδην των μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι εσκεμμένα λιποτάκτησαν.
Διαβάστε περισσότερα στο https://www.in.gr/2019/10/30/greece/xamos-sti-diki-lafazani-gia-tous-pleistiriasmous-lipotaktisan-oi-martyres-katigorias/

ΑΔΕΔΥ: Όχι στις διώξεις των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στις 30.10.2019, για παράβαση  άρθρων  του Ποινικού Κώδικα εξαιτίας της δράσης του στα πλαίσια του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς. Η πρωτοφανής πολιτική δίωξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει ασκηθεί μετά από μήνυση fund με έδρα τη Λιβερία με τον ισχυρισμό της παρεμπόδισης πλειστηριασμού.
Την ίδια ημέρα (30/10/2019) παραπέμπονται σε δίκη στη Θεσσαλονίκη μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, για τη συμμετοχή τους ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Οι δίκες αυτές παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές, και αναδεικνύουν το γεγονός, ότι και σήμερα τα δημοκρατικά δικαιώματα στη χώρα μας αμφισβητούνται και η κινηματική και πολιτική δράση ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας διώκεται.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://ygeionomikoi.gr/2019/10/29

Έρχεται λίφτινγκ στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Φουλ των πλειστηριασμών με 5.939 προγράμματα ως το τέλος του χρόνου
13/09/2019
Πυρετός συσκέψεων επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης μεταξύ υπουργών, γενικών γραμματέων και υπηρεσιακών στελεχών. Εν αναμονή των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών τη Δευτέρα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πλήρης αποτίμηση των ρυθμίσεων μέσω εξωδικαστικού και της πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Ο Εξωδικαστικός αν και ουσιαστικά υπολειτουργεί όσο μένει ανοικτή η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 120 δόσεις δεν παρουσιάζει αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, έχουν υποβληθεί μόλις 3.176 αιτήσεις νομικών προσώπων και εξ αυτών μόνο οι 367 έχουν πλέον ρυθμίσει τα χρέη τους, προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, Τράπεζες και προμηθευτές!
Διαβάστε περισσότερα στο https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/5368446/erchetai-liftingk-ston-exodikastiko-michanismo

Διαβάστε επίσης

Ο Λαφαζάνης στο εδώλιο – Το δίκαιο των Μνημονίων είναι ο πάτος της δημοκρατίας