Κοτζιάς ο ανεκδιήγητος ΥΠΕΞ μιας ανεκδιήγητης κυβέρνησης. Δεν θέλει να πει αυτό που σκέφτεται, μπλέκει τη Ρωσία και την Κίνα!

Παρέμβαση της Μόσχας στην κόντρα Κοτζιά- Καμμένου: Για την υποκλοπή από Ρώσους χάκερ

13/5/19

Την παρέμβαση της Μόσχας στην κόντρα ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο προκάλεσε η καταγγελία του πρώην υπουργού Εξωτερικών για υποκλοπή email από χάκερ των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Η κόντρα μεταξύ των δύο πρώην υπουργών «φούντωσε» όταν ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε στη Βουλή δεκάδες email. Αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι από επικοινωνία πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού για τις βίζες και την προκήρυξη του διαγωνισμού του υπουργείου Εξωτερικών. Η επικοινωνία ήταν ανάμεσα σε εκείνον που θα οριζόταν πρόεδρος της επιτροπής, με τον πρόεδρο εταιρείας που θα συμμετείχε στον διαγωνισμό.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Νίκος Κοτζιάς άφησε βαριά υπονοούμενα κατά του κ. Καμμένου, για αυτά τα email. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι τα email βρίσκονται σε αμερικανικούς server και συνέχισε: «Δεν μπαίνεις εύκολα εκεί γιατί χτυπάνε τα καμπανάκια. Ρώτησα τους ειδικούς και μου απάντησαν ότι μόνο δύο μπορούν να το κάνουν αυτό. Οι χάκερ της ΕΥΠ ή ρωσικές και κινεζικές μυστικές υπηρεσίες. Αρα ή έχουμε πλαστογράφηση κειμένων ή έχουμε υποκλοπή σε συνεργασία με βάση αυτών που λένε οι ειδικοί».

Οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας για τον Κοτζιά

Οι καταγγελίες αυτές του κ. Κοτζιά προκάλεσαν την αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, που μέσω Τwitter ζήτησε να παρουσιαστούν στοιχεία, αν υπάρχουν, για να ερευνηθούν από τις ρωσικές αρχές. Χωρίς αποδείξεις, πρόκειται για συκοφαντία, επισημαίνει στις αναρτήσεις της η ρωσική πρεσβεία και καταλήγει ότι είναι αδιάφορο για τη Μόσχα ποιος θα κέρδιζε τον διαγωνισμό για τις βίζες.

«Πάλι δήθεν “Ρώσοι χάκερ”… Εάν υπάρχουν στοιχεία, ας παρουσιαστούν αρμοδίως, και οι Ρωσικές αρχές θα τα ερευνήσουν και θα απαντήσουν επίσημα. Αλλιώς θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για “ρωσική ανάμειξη” στα εσωτερικά της Ελλάδος. Χωρίς αποδείξεις πρόκειται για συκοφαντία. Είναι περίεργο ότι, παρά τις πραγματικές αποκαλύψεις για τις αμερικάνικες υποκλοπές, ακόμα και εις βάρος ηγετών ευρωπαϊκών χωρών, κάποιοι τις αποσιωπούν. Και να σοβαρευτούμε: το ποιος (και πώς) θα κέρδιζε το διαγωνισμό για βίζες είναι αδιάφορο για τη ρωσική πλευρά», αναφέρει στις αναρτήσεις της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.