Τα δίνουμε όλα στο ΝΑΤΟ, μας δουλεύει κι από πάνω!

20 Μαρτίου 2019

Την αντίδραση της Ελλάδας προκάλεσε φωτογραφία με Τούρκους δύτες των ειδικών δυνάμεων που απεικονίζονται να κρατούν την τουρκική σημαία στον βυθό της Σούδας, η οποία αναρτήθηκε σε λογαριασμό Twitter της ναυτικής διοίκησης του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης παρενέβη στη διοίκηση του ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM) για την αφαίρεσή της επίμαχης φωτογραφίας.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία φέρεται να είχε ληφθεί κατά τη διάρκειας της νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», και εν συνεχεία αναρτήθηκε στο Twitter της MARCOM. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατόπιν της ελληνικής παρέμβασης η φωτογραφία αφαιρέθηκε από το Twitter της συγκεκριμένης νατοϊκής διοίκησης, ενώ παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο ΝΑΤΟ.

Η νατοϊκή πολυεθνική άσκηση «Αριάδνη-19», κατά την οποία φέρεται να τραβήχτηκε η επίμαχη φωτογραφία, αποτελεί άσκηση ναρκοπολέμου, «τύπου “INVITEX”, η οποία διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό, σε ετήσια βάση και φέτος εξελίσσεται βορείως της Κρήτης», όπως αναφέρει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΚΥΠΕ

Πηγή: http://www.sigmalive.com/news/greece/559947/antidrasi-elladas-gia-fotografia-tourkon-komanto-sti-souda