(Εγγονος) Τσακαλωτος: Ελληνικα δεν ξερει, να προδιδει τον λαο που τον τιμησε και να εκπορνευει την Αριστερα ειναι αριστος

12/6/2018

Οι νέες διατάξεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για το υπερταμείο αλλά και για την υποθήκη κρατικής περιουσίας μέχρι του ποσού των 25 δισεκατομμυρίων προκάλεσαν σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Μάκη Βορίδη.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «ο ESM ζήτησε το 2018 νεότερη απαίτηση, να προσχωρήσει το υπερταμείο! Άρα η απαίτηση γεννήθηκε τώρα. Εκτός από την εγγύηση για την οποία αναφέρεται ο κ. Τσακαλώτος εφαρμόζεται νέα ρήτρα, ως εξής: το υπερταμείο αμετάκλητα εγγυάται άνευ όρων στον ESM για τα δάνεια. Κάθε φορά που δεν θα δίνονται χρήματα η εταιρία θα φέρει το ποσό αυτό σα να ήταν ο κύριος οφειλέτης. Νέα ρήτρα! Ρητώς διατυπώνεται έτσι! Και η υποχρέωση αναλαμβάνεται τώρα με τη ρύθμιση αυτή!»

Ο κ. Τσακαλώτος επέμεινε ότι στη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν προβλέπεται κάτι καινούργιο και επανέλαβε ότι όλα αυτά έχουν ψηφιστεί στο μνημόνιο το 2015 που ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία.

«Εκείνη τη σύμβαση που  την έχετε ψηφίσει,  έλεγε ότι δεν υπάρχει υπερταμείο αλλά όταν υπάρξει θα είναι μέρος της σύμβασης. Πού είναι το καινούργιο;».

Απαντώντας ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι η δική του άποψη ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έπρεπε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο αλλά τελικά αναγκάστηκε να συνταχθεί με την γραμμή του κόμματος.

«Εγώ διαφωνούσα τότε να ψηφίσουμε το τρίτο μνημόνιο για να μην ακούω αυτά που ακούω σήμερα από σας ως κριτική αλλά τελικά αναγκάστηκα να πάω με την γραμμή του κόμματος και να πειθαρχήσω».

«Αν όλα αυτά τα πείτε στην Ανγκέλα Μέρκελ σας εύχομαι καλή τύχη» του απάντησε με ειρωνικό τρόπο και στα αγγλικά ο κ. Τσακαλώτος.

«Εσείς πιστεύετε πως όταν γίνετε κυβέρνηση, θα πάτε στην Μέρκελ και θα της πείτε “δεν θέλουμε ιδιωτικοποιήσεις, δεν θέλουμε υψηλά πλεονάσματα και δεν μας αρέσει το υπερταμείο” και ότι θέλετε να το αλλάξετε. Και θα σας πει “καλώς τα παιδιά”. Good luck» είπε χαρακτηριστικά.