Νοικιαζουμε συγχρονα οπλα και αγοραζουμε παρωχημενα

Περασαν τα Kiowa Warrior απο το ΚΥΣΕΑ, φευγει η LOA… καποιες δευτερες σκεψεις

20/12/2017

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για να απαντήσει θετικά η Ελλάδα στην αμερικανική πρόταση για την προμήθεια 70 ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior, έναντι ποσού 47 εκατ. δολαρίων, μια προμήθεια η οποία έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση το τελευταίο διάστημα, την οποία παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή, καθώς εκατέρωθεν, η επιχειρηματολογία παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Αναμένοντας να πληροφορηθούμε πόσα από αυτά θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν επιχειρησιακά και πόσα σε ρόλο εκπαίδευσης πληρωμάτων και πόσα για την εξασφάλιση ανταλλακτικών, (36 επιχειρησιακά / 10 εκπαιδευτικά αναφέρει η μέχρι στιγμής πληροφόρηση), οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η προμήθεια μας έχει προβληματίσει αρκούντως.

ταρχάς, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί, ότι κάθε άποψη που διατυπώνεται είναι υποκειμενική και σχετική, οπότε προφανώς τα ακούμε όλα με ενδιαφέρον, όταν δεν υποκρύπτουν οτιδήποτε άλλο πέραν της ανησυχίας για την εθνική άμυνα και τη λήψη των βέλτιστων αποφάσεων για την ενίσχυσή της, πάντα στο πλαίσιο των περιορισμών που μας έχει επιβάλλει η σφοδρή οικονομική κρίση, αλλά και το ότι η άμυνα δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.defence-point.gr/

Ελλαδα η χωρα που νοικιαζει τα συγχρονα αρματα μαχης της και αγοραζει παροπλισμενα ελικοπτερα!

Θα γίνει πάρα πολύ κουβέντα υποθέτουμε για την προμήθεια των ελικοπτέρων Kiowa από τις ΗΠΑ. Θα υπάρξουν εκείνοι που δικαιολογημένα θα αναρωτηθούν γιατί η Ελλάδα πρέπει να πάρει παροπλισμένα ελικόπτερα των Αμερικανών για τα οποία δεν παράγονται ούτε ανταλλακτικά και θα υπάρξουν κι άλλοι που θα υποστηρίξουν τη προμήθεια. Το Militaire.gr έχει εκφράσει την άποψή του, η οποία συντάσσεται μ΄ όσους είναι τουλάχιστον επιφυλακτικοί με τη συγκεκριμένη προμήθεια.

Να σημειώσουμε ότι αυτά τα 70 ελικόπτερα από τα οποία είναι ζήτημα αν θα πετάξουν 30 οι Αμερικανοί μας τα “χρεώνουν” ως …αμερικανική βοήθεια. Οι μόνο που πραγματικά επωφελούνται βεβαίως είναι οι ίδιοι ,αφού γλιτώνουν τα λεφτά που θα έδιναν -από σήμερα – για την καταστροφή τους και θα βγάλουν και 45 εκατομμύρια δολάρια! Ίσως και παραπάνω…

Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.militaire.gr