Η ρωσική πρεσβεία θυμίζει με νόημα δήλωση του Πούτιν για τις μικρές χώρες του ΝΑΤΟ

10 Ιουνίου 2024

Μία δήλωση που είχε κάνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις 29 Μαΐου με αποδέκτες ευρωπαϊκές μικρότερες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ επανέφερε σήμερα το απόγευμα στον λογαριασμό της στην πλατφόρμα Χ η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

«Πρέπει να θυμούνται ότι συνήθως είναι κράτη με μικρή επικράτεια και πυκνό πληθυσμό. Αυτό είναι ένας παράγοντας που πρέπει να έχουν υπόψη τους πριν να μιλήσουν για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα και το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά» ανέφερε η (γεμάτη νόημα) ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα που συνοδεύεται με φωτογραφία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πότε ακριβώς είχε κάνει την παραπάνω δήλωση ο Βλαντίμιρ Πούτιν;

Την είχε κάνει στις 29 Μαΐου μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Τασκένδη, με αφορμή συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο βρετανικό περιοδικό The Economist κατά την οποία είχε καλέσει τις χώρες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσουν «βαθιά στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα», αντανακλώντας μέρος των χωρών-μελών αλλά όχι τις ΗΠΑ που ως τότε δίσταζαν.

Ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα της δήλωσης Πούτιν ανέφερε:

«Η συνεχής κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες. Εάν αυτές οι σοβαρές συνέπειες συμβούν στην Ευρώπη, πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ έχοντας υπόψη το δικό μας μερίδιο στον τομέα των στρατηγικών όπλων; Είναι δύσκολο να πω- Θέλουν μία παγκόσμια σύγκρουση; Οι μικρές χώρες εκεί θα πρέπει να γνωρίζουν με τι παίζουν, καθώς είναι κράτη με μικρή επικράτεια και πολύ πυκνό πληθυσμό. Αυτό είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να συλλογίζονται προτού μιλήσουν για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα και το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά».

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις  θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.