Νέος κύκλος επενδύσεων των Ισραηλινών στην Αθήνα

Από τα παλιά κτίρια που αποκτήθηκαν με τιμές στα 500 ευρώ ανά τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας την προηγούμενη δεκαετία, οι Ισραηλινοί περνούν τώρα σε μια νέα εποχή επενδύσεων

24 Μαρτίου 2024

Εχοντας κλείσει μία δεκαετία από τις πρώτες τους αγορές ακινήτων στην Ελλάδα, με τιμές τότε ακόμη και στα 500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στην καρδιά της Αθήνας, οι ξένοι επενδυτές που αγόρασαν το 2014 προχωρούν τώρα στην επόμενη φάση, αυτήν της… ωρίμασης, κατέχοντας παράλληλα κυρίαρχο ρόλο τούτη τη στιγμή στο real estate του κέντρου.

Μετασκευές παλιών κτιρίων που μεταμορφώνονται σε σύγχρονες πολυκατοικίες με βάση και τη νέα τάση των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων, νέα καταλύματα με ξενοδοχεία ή απλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιάσεις αυτοτελών ακινήτων σε τρίτους επενδυτές ή ακόμη και πωλήσεις μετασκευασμένων κτιρίων προς εξασφάλιση αποδόσεων είναι μερικές μόνο από τις κινήσεις αυτήν τη στιγμή των ξένων επενδυτών -ισραηλινής κυρίως προέλευσης, αλλά και όχι μόνο- στο κέντρο της πρωτεύουσας. Εκεί όπου πλέον μία… κανονική τιμή πώλησης πέριξ της Ομόνοιας, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, για ένα πλήρως ανακαινισμένο και επιπλωμένο διαμέρισμα, το οποίο μπορεί να διατεθεί και ως τουριστικό για βραχυχρόνια ή μεσοπρόθεσμη μίσθωση, ξεπερνά πλέον τα 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στις αγγελίες. Η αλλαγή που επέρχεται σταδιακά στο κέντρο της Αθήνας επιβεβαιώνεται και από την επιστροφή μεγάλων παικτών σε κορυφαία ακίνητα πέριξ των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών που συζητούν τώρα την αξιοποίηση εμβληματικών κτιρίων (στην Εδουάρδου Λω, στην Κοραή κ.α.) ή άλλων μεγάλων ομίλων όπως η ΔΕΗ (στη Χρήστου Λαδά).

Πρωτεργάτες και οι πλέον δραστήριοι στο κέντρο της Αθήνας εδώ και μία δεκαετία πλέον είναι οι επενδυτές που συνδέονται με ισραηλινά κεφάλαια. Οι τελευταίοι ξεκίνησαν τις αγορές ακινήτων την περίοδο της πλήρους κατάρρευσης της εγχώριας κτηματαγοράς (το 2013-2014) και πλέον βρίσκονται στο επόμενο στάδιο της επενδυτικής τους στρατηγικής, ρευστοποιώντας ή ανακαινίζοντας παλιά ακίνητα που είχαν αποκτηθεί με 500 ευρώ ανά τ.μ. ή και ακόμη πιο κάτω.

Διαβάστε τη συνέχεια στο: www.newmoney.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.