Απαραίτητες διευκρινήσεις για την αποστολή στην Υεμένη

Απαραίτητες διευκρινήσεις:

1. Η ΕΛΛΆΔΑ (ΥΕΘΑ Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ) προτείνει και γίνεται δεκτό, το Στρατηγείο της Λάτρισσας, να αναλάβει την Διεύθυνση των επιχειρήσεων της Ευρωπαικής Ναυτικής Δύναμης, στις επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών ΧΟΥΘΙ στην ΥΕΜΕΝΗ, σε ρόλο επικουρικό (Μπάτλερ) των Αμερικανών, που ηγούνται της συμμαχίας των «προθύμων» στην ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.

2. Η Ελληνική ΦΡΕΓΑΤΑ, όπως διευκρίνισε το ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης, θα μετέχει με πλήρη πολεμικό εξοπλισμό, στις υπό αμερικανική διοίκηση επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

3. Δεν είναι απαραίτητο, να είχε προηγηθεί συνεργασία των ΔΕΝΔΙΑ-ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ, αφού οι δυο συναρμόδιοι υπουργοί, δεν μιλάνε μεταξύ τους, για προσωπικούς λόγους.

4. Οι επιχειρήσεις στην Ερυθράς Θάλασσα, εντάσσονται στο Πολεμικό Μέτωπο της Μέσης Ανατολής και της Αραβικής Χερσονήσου, με επίκεντρο την γενοκτονία των Παλαιστινίων στη ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ, που σύμφωνα με αξιωματούχο του ΟΗΕ, είναι πλέον ακατοίκητη! Είναι στρατιωτική, μετά την διπλωματική και πολιτική, αμέριστη στήριξη του Ισραήλ.

5. Οι αντάρτες ΧΟΥΘΙ, δεν είναι πειρατές θαλάσσης. Δεν ασκούνε πειρατεία σε βάρος εμπορικών πλοίων. Οι αντάρτες ΧΟΥΘΙ , αντιδρούν στην πολιτική γενοκτονίας του Ισραήλ. Οι αντάρτες ΧΟΥΘΙ, που στηρίζονται οικονομικά και στρατιωτικά από το σιιτικό ΙΡΑΝ, απαιτούν να σταματήσει το Ισραήλ τον Πόλεμο στη ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ και υπόσχονται να σταματήσουν τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία ισραηλινών συμφερόντων ή πλοίων που οι χώρες στηρίζουν το Ισραήλ. Αντίθετα, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. ενθαρρύνουν το Ισραήλ, να συνεχίσει τον Πολεμο, που μέχΡι τωρα έχει «κατορθώσει» να δολοφονήσει 10 χιλιάδες παιδιά Παλαιστινίων, όπως έχει καταγράψει ΜΚΟ του ΟΗΕ!

6. Η Ελλάδα, με το Στρατηγείο στη ΛΑΡΙΣΣΑ και με τη Φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, μετέχει της Πολεμικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή… Δεν γνωρίζω, αν η Κυβέρνηση, έχει αντιληφθεί πλήρως, το ρίσκο που αναλαμβάνει και τις συνέπειες της επιλογής της.

Από ανάρτηση στο Facebook του Χρήστου Καπούτση

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης:

Δεν προστατεύουν, θέτουν σε κίνδυνο τον ελληνικό εμπορικό στόλο και την Ελλάδα