Μια κοινωνία σε διάλυση και αποσύνθεση

Ασεβείς κλέφτες στο βιβλιοπωλείο αστέγων

12 Ιανουαρίου 2024

Εντελώς ασυνείδητοι έκλεψαν περίπου 8.000 βιβλία από το βιβλιοπωλείο των αστέγων στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα που τα είχαν δωρίσει εκδοτικοί οίκοι και ιδιώτες στηρίζοντας τον αγώνα των ανθρώπων δίχως στέγη για μία καλύτερη ζωή.

Την αποκάλυψη έκανε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο ιδρυτής του βιβλιοπωλείου των αστέγων, Λεωνίδας Κουρσούμης, τονίζοντας πως εδώ και πέντε χρόνια γίνονται προσπάθειες μετεγκατάστασης σε έναν  μόνιμο χώρο στου Γκύζη ώστε «να μπορέσουν να ανοίξουν όλα αυτά τα βιβλία και να είναι προσβάσιμα στο κοινό».

«Τα πήραν! Ας με ρωτούσανε ειλικρινά σας το λέω θα τους τα έδινα με όλη μου την καρδιά, αλλά μπαίνουν και τα παίρνουν. Εμείς δεν έχουμε χρήματα ούτε τίποτα, ζούμε τέσσερις άνθρωποι με μεγάλη δυσκολία (…) Δεν στεναχωριέμαι που πήραν τα βιβλία γιατί θα μας ξαναέρθουν βιβλία – ο κόσμος μας αγαπάει, μας έχει αγκαλιάσει…» τόνισε ο Λεωνίδας Κουρσούμης.

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.