Εξετσούμισε και η Θεοδώρα Τζάκρη που όλα τα… ψήφισε

13 Οκτωβρίου 2023

Είναι λίγο σαν να λέει κάποιος «είμαι και με τους Παλαιστίνιους και με τους Ισραηλινούς», αλλά… Τζάκρη είναι αυτή, τι θα πει;

Η Θεοδώρα Τζάκρη είναι η μόνη βουλευτής που έχει ψηφίσει ΟΛΑ τα μνημόνια. Είναι απαραίτητη η… σύσταση, διότι μετά τη μεταπήδησή της στον ΣΥΡΙΖΑ (από το ΠΑΣΟΚ όπου βρισκόταν, καθώς… πήρε χαμπάρι τι γινόταν και φρόντισε να θελήσει να παραμείνει “εντός”), αυτό ξεχνιέται συχνά. Οι υπόλοιποι βουλευτές ψήφισαν ένα ή δύο μνημόνια, η Τζάκρη… όλα! Δεν άφησε μνημόνιο αψήφιστο!

Η Τζάκρη λοιπόν, που ήταν εξαρχής του “κύκλου Αποστολάκη”, που στήριξε τον αμερικανόφερτο που εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, την έχει δει… μέγιστη κομματάρχης! Βεβαίως, λόγω ιδεολογίας (ή… απουσίας αυτής), είναι η πλέον κατάλληλη για το περιβάλλον του νέου προέδρου. Ας πούμε, μετά τους διθυράμβους Κασσελάκη για την επιχειρηματικότητα στη Γ.Σ. του ΣΕΒ (ούτε ο Μητσοτάκης τέτοια αγάπη για τους βιομηχάνους), η Τζάκρη… πλειοδότησε, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι «είμαστε» (δηλαδή η “νέα κατάσταση” στον ΣΥΡΙΖΑ) και με τους εργατοϋπαλλήλους και με τους βιομηχάνους.

Είναι λίγο σαν να λέει κάποιος «είμαι και με τους Παλαιστίνιους και με τους Ισραηλινούς», αλλά… Τζάκρη είναι αυτή, τι θα πει;

Προσωπολατρεία στο φουλ! 

Η Θεοδώρα είναι γέννημα-θρέμμα του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εξελέγη βουλευτής τέσσερις φορές και είχε και υπουργική θητεία στην κυβέρνηση ΓΑΠ. Οπότε έχει πολιτική ηθική ΠΑΣΟΚ. Αλλά το κρεσέντο προσωπολατρείας της για τον Κασσελάκη ακουμπά εποχές του… παλιού ΠΑΣΟΚ, του ορθόδοξου, του Παπανδρεϊκού!

Μεταξύ των άλλων χαρακτήρισε τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικό κεφάλαιο» που «δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «δεν είναι χαλαρός πρόεδρος, είναι ορμητικός, αλλά ταυτόχρονα σώφρων και προσηλωμένος στο μεγάλο γήπεδο για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ήταν, μάλιστα, τέτοιο το πάθος της ώστε να καταφέρει να μπερδέψει την υπομονή του Ιώβ με την παραμονή του… Ιωνά για τρεις ημέρες στην κοιλιά του κήτους, προκειμένου να αποθεώσει την, κατά την ίδια, ανεξάντλητη «υπομονή» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Γ.Ψ.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.